Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2008

x850xt agp problem

Hej!

Jag har problem med mitt grafikkort. Radeon x850xt som jag har vill inte funka när jag sätter AGP x4. Den funkar perfekt i BIOS och under Windows installationen men i själva Windows så får jag massa artefakter (grafikfel) även i BootScreen... Om jag sätter AGP x1 då funkar den perfekt överallt men som alla vet så funkar den med sämre prestanda. Jag har provat annat nätaggregat men det blir inget skillnad...

Mitt moderkort: DFI WB72-SC

BTW. Grafikkort kommer från Sapphire.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2008

Finns det ingen som kan hjälpa mig?

Kankske finns det någon som har socket 423 moderkort och kan skänka det? Då skulle jag kunna testa mitt moderkort.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2008

Ok. Jag ser att ingen kan hjälpa...

Kanske finns det nån som skulle kunna skänka någon moderkort med CPU som har stöd för SDRAM och AGP?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Motala
Registrerad
Jun 2004

Sänk AGP Apertue Size och testa stäng av AGP fast write i BIOS.
Det är vad jag brukade göra på den tiden, (om jag minns rätt!?)

hejpa

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Little Baghdad
Registrerad
Mar 2008

jag har ochså fått ett liknade fel på min "ska bli LANdator". lekte lite i bios och ställde agpporten på 8x och sen dess krashar datorn när den laddar i grafikdrivrutinen vid start. liknande grafikkort ochså x800xt PE...
a-xp 2200+
asrock k7 upgrade 600
512 mb ddr1 266mhz
xp preformance edition

Hackintosh: Intel i5-2500k, GA-Z77-DS3H, 16GB DDR3, GTX 670, Audigy2 XS, OSX 10.8 Mountain Lion
Laptop: Surface Pro 4, i5, 8GB, 256GB, Intel 520, Windows 10
MAC: Macbook 7,1, 8GB DDR3, Geforce 320m, 2x Crucial 240GB SSD RAID-0, 10.10 Yosemite

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2008

Det hjälper inte.. Fast write är OFF och AGP Aparature Size ligger på 4MB (alltså minsta som man kan välja). BTW i BIOS finns inte AGP Fast Write men jag stängde den genom RivaTuner En sak till, jag försökte flasha BIOS på grafikkort men det gick inte...

Finns det nån som har nån idee?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tullinge
Registrerad
Jun 2005

flasha moderkortets bios!

installerat alla chipset drivrutiner och sånt innan du installerar graffet?

Ryzen 1700 @ 3.89ghz, Palit GTX 1080 GR Premium

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2008

Visst. Men det går inte å flasha detta moderkort genom Windows och Pendrive kan man inte boota... BTW. Jag hittar inget bra bios...