HD4870 OC, bilden "hoppar"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

HD4870 OC, bilden "hoppar"

Hej! Har sökt på forumet men inte hittat info.

Jag har ett HD4870 OC från Club 3D (http://www.webhallen.com/prod.php?id=92483). CCC klockar ju ner GPU och minnena i "2d" läget. När minnesklocken ändras från 900 -> 925 så "hoppar" bilden. Detta försvinner om man klockar ner till 900mhz. GPU tuffar på i 780Mhz utan problem.

Vet inte vad jag ska göra för att lösa problemet. Är det ATI Powerplay som är skit eller vad ska man hitta på? Känns ju värdelöst att klocka ner minnena när det är ett "OC" kort.

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2002

Skumt mitt CCC klockar bara ner min GPU å inte minnet. Vet inte om det beror på att jag flashat kortet. Fast det borde det inte göra är ju orginal bios från ett OC kort. Vad händer om du klockar minnet till 930 då, går ner till 900 också?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

Ja, i "2d" läget så sänks GPU och minnesklock till "orginal".
Dvs. 750mhz GPU 900mhz ram.
i "3d" läget så höjs klock till "OC-läget" i mitt fall 780mhz gpu 925mhz ram.

Det är just förändringen i ramets klock som gör att bilden hoppar.

Så när jag kör ner "OC-lägets" klock till 900mhz så växlar den inte utan kör 900/900 medans GPU går på 750/780.

Svårt att förklara bättre

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

Det låter som något strul med grafikkortets onboard-bios, kolla om det finns ett nyare bios antingen på Club 3Ds hemsida eller på Techpowerup(som har alla ATI-bios).

Som exempel så swichar mitt HD4850 mellan 160/1000/0.9V(2D) och 690/2250/1.2V(3D) utan ett enda ryck, jag kör med ett MSI-bios som har den låga 2D-klocken på mitt Gigabyte-HD4850.

Notebook Envy 15" 4K IPS 7500U 16GB DDR4@2133MHz 256GB NVMe USB-C
2018Ed. Prime X470-Pro 2700X@4.0GHz 1.36V 32GB DDR4@2666MHz 950Pro 1080Ti H₂O
2014Ed. Z87-A 4790K@4900MHz NH-D14 16GB DDR3@2133MHz/cl11 1070FE 8GB
Portabelt BT ljud: LG G7 ThinQ / Sony WH-H900N h.ear on 2(LDAC)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2002

a kolla om du hittar bios update för kortet som squonk sa. Behöver ju inte nödvändigtvis vara club3d men viktigt det är samma minne och 512 varianten.

Annars ta hem detta program, extracta nuvarande bios från kortet och ladda in bioset. Då ser du hur hastigeterna är för dem oilka lägena och kan ändra dem till dem du vill ha.

http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2007

Det är fullt normalt! GDDR5 minne kladdar när de byter frekvens. Det är därför alla 4870 har bios updates som hindrar det från att klocka ner.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

Hittar ingen BIOS som verkar vara annorlunda på Techpowerup, Club 3D har inga uppdateringa på sin site heller :/

Kör nu utan CCC och kör RivaTuner för att fixera klocken på minnena till 925mhz. Dock kör jag nu GPU på 780Mhz konstant.

Ska testa highspeeds tips och se om jag får fram något vettigt

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2004

Haha! Fan vad nice! Körde RBE och ändrade klocken på minnena till 925Mhz i alla fält där dom inte var det. Funka kanon

Tack för hjälpen! Blev fan vansinnig på det där

“Problems that remain persistently insoluble should always be suspected as questions asked in the wrong way.” ― Alan W. Watts