Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölndal
Registrerad
Jun 2009

Hjälp med köp av laptop

Hej!

Som ni kanske redan märkt, är jag riktigt dålig när det gäller grafikkort och processorer. Jag ska i alla fall köpa en bärbar dator så snart som möjligt, och jag har letat i flera veckor efter en bra dator. Jag hade tänkt mig att lägga runt 5000 och ska eventuellt köpa den begagnad.

Men jag tycker att det är jättesvårt att veta vilka som är bra och dåliga - det var därför jag vände mig hit. Vad för grafikkort och processor ska jag ha om jag vill använda datorn för det mesta till Cubase SX3 och typ spel som Starcraft 2 och CS?

Måste jag lära mig om alla olika processorer för att veta vad som är bra och dåligt, eller räcker det med att veta hur mycket ghZ den har? Med tanke på att Core 2 Duo som jag hört ska vara bra, bara har typ 1,8 ghZ...

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Länka till några lapps som du prismässigt kan tänka dig, så tar jag/vi en titt på dem.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölndal
Registrerad
Jun 2009

Javisst!

Jag har tittat på en Presario, som verkar ganska bra med tanke på grafikkortet, men dock verkar den ha en sämre processor. Är det grafikkortet eller processorn som spelar störst roll när det gäller spel?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=352666
http://www.dustin.se/pd_5010305337.aspx

Men jag har också kollat runt mycket på blocket och tradera, hur tror ni ett begagnat köp kan vara? Tar jag stora risker, för tekniska fel osv?