Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sunne
Registrerad
Jun 2009

Överhettat 8800

Nu är det så att jag kör med öppet chassi, dvs har tagit av ena sidan på chassit, mot den öppna sidan står en stor bordsfläkt riktat på full effekt.
När jag står i windows ligger GPU tempen på 55 ungefär, vilket jag tycker är helt OK.
När ja däremot försöker köra lite krävande spel, t.ex The sims 3 går tempen upp emot 80-90 grader efter bara några minuter och resulterar i att systemet kraschar eller att jag slängs ut ur spelet utan felmedelande.
Som det känns så är ju något fel, det jag undrar är om jag kan lösa det här utan att behöva köpa ny fläkt till grafikkortet?

Har ett Inno3d 8800GT PCIe 512mb.

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Söt
Plats
Morgongåva
Registrerad
Jul 2007

testa att höj fläkten till 100%, alltså, den på grafikkortet. Annars får du nog byta kylning.

"Hannes has taken a CrossHair IV Formula, a Lian Li case and plenty of BitsPower watercooling and created more than a case mod; Theory is a work of art. With attention to detail so fine that he even polished the ROG board capacitors, Theory is modding at legendary standards" - ASUS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sunne
Registrerad
Jun 2009

Har använt Rivatuner, nvidias kontrollpanel och EVGA precision för att försöka ställa in fläkthastigheten, men verkar inte som att det går att göra det på mitt kort.

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Malmö
Registrerad
Apr 2007

8800GT brukar klara av att ligga på ca 90 grader utan problem. Just detta kort blir lätt väldigt varmt. Men det beror väl lite på om man har otur med kortet. Alla kort klarar inte detta. Har för mig att det släpptes några billigare varianter av detta kort någon månad efter lansering där möjligheten till fläktstyrning var borttagen. Kanske är det som är problemet, och då är väl alternativet för dig bättre kylning till kortet. Tycker dock inte att det är prisvärt att lägga pengar på ett kort som har 1,5 år på nacken. Så kan du inte åtgärda i rivatuner... ja då blir det kanske ett nytt kort för dig?

🖥 → Ryzen 5 2600 • Sapphire Nitro R9 390 • 16GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC (mITX)
💻 → SurfacePro 3 [i5 • 4GB ddr3 • keybaord + pen]
🖱 → Corsair m65 white / ⌨ → pok3r nordic white
📱 → Oneplus6
🎧 → Sennheiser momentum wireless & Logitech g930