Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Nov 2003

div i HTML (problem)

Hej, jag håller på med min sida http://www.skjoldhammer.se/ men jag har ett litet problem. Som ni kan se så är följer inte bakgrunden med menyn till höger men den följer med den i mitten och det är på grund av att jag har använt mig av float:right på menyn men ingen float på information dividern.

Jag får det att funka om jag tar float left på allting men då får jag inte huvud dividern i mitten utan den lägger sig till vänster. Hur tycker ni jag ska göra för att få till det jag vill? Hoppas ni förstår vad jag menar.

Sen tänkte jag på en till fråga, är det enbart float man kan använda för att få två dividers bredvid varandra?

edit: Kan tillägga en sak, jag kan även få det att fungera om jag sätter height på ett fast värde, men då får jag problemet att ifall det blir mer information som visas än vad som får plats fortsätter information utanför sidan. Så jag hade från början.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jul 2008

För att få bakgrunden att "följa med" så får du ha en <br style="clear:both;" /> eller liknande under din meny.

display:inline gör det du är ute efter också skulle jag tro. http://w3schools.com/css/pr_class_display.asp

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2003

"Jag får det att funka om jag tar float left på allting men då får jag inte huvud dividern i mitten utan den lägger sig till vänster. Hur tycker ni jag ska göra för att få till det jag vill?"

Kör float left på allting och lägg sedan en footer under med clear left så följer huvud div:en med.

Annars kan du prova med overflow: auto på diven som inte följer med ner, om du inte bryr dig om IE6

Mvh Stefan -
Hamburgare är kärlek!
Receptologi är livet!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Nov 2003

Tack för hjälpen, fick det att fungera genom att sätta en footer längst ner på sidan med clear both, återkommer om jag stöter på fler problem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Jun 2005

Hejsan TS.

Jag vill rikta din uppmärksamhet mot en bloggpost av en duktig Webdesigner som lärt mig en del grundläggande och bra att veta saker om CSS och floats med mera.

Han har även en uppsjö med andra poster värda att gå igenom.

här är posten:
http://css-tricks.com/all-about-floats/

lycka till.

Fractal Design Arc Svart | MSI Z68A-GD55 G3 REV B3 | Intel® Core i7 2600K, 3.4GHz, 8MB | Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | MSI GeForce GTX 670 | Phanteks PH-TC14PE CPU Cooler (vit) | Corsair Power Supply 650W TX M, Modular, ATX, PS/2 | SSD (okänd tillverkare) + 2 äldre SATA2 diskar på 750 Gb, 350 gb. | OS: Microsoft Windows 10 home.