Grafikort sönder för andra gången? (samma kort)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2008

Grafikort sönder för andra gången? (samma kort)

Tjena! För ungefär tre veckor sen startade jag en trår här om att mitt grafikkort är sönder ( http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=8575... ) men som mirakulöst började funka igen. Nu har det slutat funka igen på exakt samma sätt som innan.

Skärmen fryser på exakt samma sätt som innan med en slags kornighet i massa olika färger över bilden (bilder finns i förra tråden).

Kortet är ett Leadtek 8800GT som jag kör med version 186 av drivrutinen i Windows 7.

Är det sönder eller är det något annat och vad är det som gör att det börjar funka helt plötsligt igen?

Intel 7700K 4,2 GHz | ASUS ROG Stric GTX 1080 | 16 GB DDR4 | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | Samsung 850 EVO

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Aug 2006

Kan det vara glapp i någon kontakt?

i7 950 - Sabertooth X58 - 6 gb - GTX 460 - Win7

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

Låter mest som om en av strömkontakterna glappar.

i7 8770k @ 5.2 | MSI Z370 KRAIT | 32 GB DDR4-3200 | AX850W
EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

eller överhettat, vanligt bekymmer just nu,
kolla tempen

För tillfället en sketen Acer gaming laptop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2008

Hmm, jag kopplade faktiskt ut det innan och sen kopplade jag in det igen. Man det funkade inte direkt utan två dagar senare.

Intel 7700K 4,2 GHz | ASUS ROG Stric GTX 1080 | 16 GB DDR4 | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | Samsung 850 EVO

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Damm i graffekylaren?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Damm i graffekylaren?

Nej. Förra gången den inte funka så dammsugade jag den fast jag inte såg något damm där.

Intel 7700K 4,2 GHz | ASUS ROG Stric GTX 1080 | 16 GB DDR4 | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | Samsung 850 EVO

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Ja då kan du ju har fixat kortet för gått med en kraftig ESD-blixt

Dammsugar och datorer, no go.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Ja då kan du ju har fixat kortet för gått med en kraftig ESD-blixt

Dammsugar och datorer, no go.

Tror jag knappast. Det började funka igen efter jag dammsugade....

ESD-blixtrar händer ju nästan aldrig heller.

Intel 7700K 4,2 GHz | ASUS ROG Stric GTX 1080 | 16 GB DDR4 | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | Samsung 850 EVO

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Insanity92
Tror jag knappast. Det började funka igen efter jag dammsugade....

ESD-blixtrar händer ju nästan aldrig heller.

Ja, och grafiken funkar nu?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Aug 2003

Om det fungerade förra gången du dammsög datorn så bör det ha varit ett värmeproblem. Nu e det ju varmt ute också så då borde det va varmare inomhus också= varmare grafikkort.

[Asus P5Q-E] [Q6600 G0 @ 3,6 ghz] [Scythe Yasya] [Gigabyte Gtx 460 1gb] [4x2 Gb Kingston HyperX PC8500] [OCZ ModXstream Pro 700 W ] [Crucial M4 128 gb ]
HTPC - AMD Athlon X2 5050e - M4N78-VM - Kingston HyperX 2 GB - Seagate 7200.12 1 TB - Seagate Green SATA III 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Mar 2008

Ska testa med att maxa fläkten. Det är 66 grader C idle är det mkt (automatiskt fläktreglage)? Satte den på max och den har stannat på 49 grader C nu.

EDIT: Går att spela med en maxad fläkt men tycker det låter för mycket.

Efter att ha spelat WOW i några minuter sänkte jag fläkten till normala och spelade i windowmode medan jag såg hur tempen ökade. Datorn hängde sig när den blev 70 grader ungefär. Väldigt lite med tanka på att jag spelat crysis med överklockning och har haft den uppe i kanske 85 grader utan minsta problem. Så den är antagligen sönder eferssom den inte klarar av origialklocken. Ska klocka ner den nu och se hur det går.

EDIT2:Det går att spela med lägre klockfrekvenser än original och för säkerhets skull höjde jag fläkten lite också utan att den låter för mycket.

När jag använde RivaTuner för att klocka ner kortet klickade jag i Apply at windows startup. Den ändrar klockfrekvenserna när jag startar men bocken har försvunnit och det står att det inte finns några uppstartningsinställningar men den klockar ner det ändå.
Måste vara en bugg.

Intel 7700K 4,2 GHz | ASUS ROG Stric GTX 1080 | 16 GB DDR4 | ASUS ROG STRIX Z270H GAMING | Samsung 850 EVO