Lord of the Rings Online hänger sig vid start

Permalänk
Medlem

Lord of the Rings Online hänger sig vid start

hej

har kört lord of the rings online i några månader och det har varit lite småstruligt. när jag startar spelet händer ganska ofta att den hänger sig helt eller några sekunder (i det senare fallet hackar ljud och grafik efter detta så det inte går att spela). ofta har det löst sig genom att starta om spelet 1-2 gånger.

nu är det däremot tvärstopp. jag kommer olika långt i uppstartprocessen men aldrig så långt att jag får se mina chars. ofta blir det bara svart efter att den första mines of moria bilden visats. ibland kommer den till turbine loggan men sen är det stopp. jag har installerat om windows och spelet och provat två versioner av drivrutiner, den senaste och en äldre men inget hjälper.

när jag hade problemet tidigare i vår spelade jag även red alert 3 och det var inga problem med det. tror ni att det är hårdvaru- eller mjukvarurelaterat? känns som jag försökt det mesta utan att kunna hitta något fel. när jag väl får igång spelet gick det att spela felfritt i många timmar. något jag tycker borde betyda mjukvaruproblem med någon inläsning under boot.

Permalänk
Medlem

Datorspeccs hjälper nog lite

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KlosterKatten
Datorspeccs hjälper nog lite

står ju i sign kör win xp pro

Permalänk
Medlem

upptäckte en sak efter att jag installerat om en ren windowkopia och endast ljud, grafikdrivare och spelet på en annan hårddisk. under booten så sammanfaller hacken (2-4 sek) med ljudet för att "enheten är frånkopplad"direkt följt av ljudet för "enheten är ansluten". ungefär som när man kopplar in och ut ett USB-minne. vad det är som kopplas från och tillbaka vet jag inte. går det att kolla detta på något sätt och vad är det som kan orsaka det?

Permalänk
Medlem

har testat lite flera saker. startade spelet utan tangentbord/mus i men ljuden kvarstod. kopplade även ut sekundär skärm (DVI-HDMI TV) utan förbättring. så nu har jag slut på ideér. kan det vara något med strömförsörjningen till grafikkortet? har aldrig haft problem med den förut. har ett 520W corsair agg och inte ett speciellt krävande system (står i sign)