Speltips i stil med Handels/Äventyrsspel

Permalänk

Speltips i stil med Handels/Äventyrsspel

Rubriken blev lite flummig, men jag är på jakt efter nya spelupplevelser. Jag letar efter spel där handel är en stor del av det hela, men lite mer på en personlig nivå.

Jag letar efter spel i stil med Freelancer eller Sid Meiers Pirates (eller Elite för er som spelat det). Det behöver inte alls vara i rymden, utan det går lika bra med medeltid, nutid eller annan tid. Något som kombinerar handelselementen i Pirates of the Caribbean (piratspelen som kom innan filmerna) eller Freelancer, där man kan smuggla lite hit och dit samt köpa billigt och sälja dyrt, med äventyrselementen ur Fallout 1, 2 & 3, Oblivion osv. Att man så att säga kan handla för att tjäna pengar så man kan köpa grejer till sig själv.

Inga egentliga begränsningar gällande gamla spel, men de ska väl helst vara släppta 2000 eller senare.

Nyckelordet är väl dock handel. Jag hoppas ni sitter på några fina tips. Alla svar uppskattas.

Tack på förhand.

MVH
Emil

Permalänk
Medlem

X2 och X3.

Permalänk
Medlem

Eve online (onlinespel som kostar pengar)
här kan du tjäna otroligt med ingame-pengar på spelets ekonomi och handel, gäller bara att sätta sig in i det, sök dig till ett företag i spelet med andra spelare som te.x kör mining och kanske har fabriker som bygger battleships och säljer..
http://en.wikipedia.org/wiki/Eve_Online

eller
Anno 1404..
typ colonization fast lite modernare lite age of empire är det nog också jag är sugen att köpa detta efter att jag läst om det på nätet.

Permalänk
Medlem

Ang Colonization kom det en remake på det 2008: http://www.2kgames.com/civ4/colonization/

Inte vad TS efterfrågar riktigt eftersom det är stategi dock... Minns Frontier - Elite II, vilket toppenspel! http://en.wikipedia.org/wiki/Frontier:_Elite_II

Permalänk

Jag har kört x2 och x3 samt EVE. Kul spel bägge två, men jag föredrar just nu något som kanske är lite mer lättillgängligt än dessa. Väldigt mycket att sätta sig in i i X3, och mmo spel kräver ofta så mycket tid.

Tack för tipsen dock. Fortsätt gärna med mer.

Permalänk
Avstängd

Sid Meiers Pirates var roligt tills man DOG!
Man blir äldre och äldre, sen dör man och spelet är slut....

Pizza Tycoon (1994) var ju sjukt roligt

Permalänk
Medlem

http://en.wikipedia.org/wiki/Hearts_of_Iron_II
http://en.wikipedia.org/wiki/Europa_Universalis_III

Vet inte riktigt om det är vad du söker men du kan ju testa nåt demo om det finns.

Permalänk
Medlem

Mount & Blade kanske

Permalänk
Medlem

Empire: Total War är ett otroligt bra spel även om handel inte är en stor del av det, men det är en kamp att skaffa sig handelsavtal och råvaror och trade-routs samtidigt som man får kriga stora slag och ta över länder.

Age Of Pirates Piratspel där du får ditt eget skepp och blir utsläppt i världen i jakt på skatter och pirater, du kan växa dig enorm och skapa din egen flotta och ta över städer och öar. Handel är ett betydande element i spelet.

Mvh

Permalänk
Medlem

Anno 1404 passar nog dig

Permalänk

Jag tackar och bockar för alla tipsen. Här ska nog finnas lite att rodda i. Sluta inte tipsa dock.

Permalänk
Frilansskribent

Senaste och sista installationen i X-serien (X3 Terran Conflict) är betydligt lättare att sätta sig in i, och över huvud taget ett mycket lättare och förlåtande spel än de tidigare i genren. Jämfört med X2 är det en dans på rosor.

Permalänk
Medlem

Kanske Europa 1400: The guild eller uppföljaren The Guild 2 ? Det är en blandning av strategi och rollspel och fokuserar mycket på handel och ekonomi men också politiska intriger

Permalänk
Medlem

Ports Of Call Deluxe Editions

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mark501
Kanske Europa 1400: The guild eller uppföljaren The Guild 2 ? Det är en blandning av strategi och rollspel och fokuserar mycket på handel och ekonomi men också politiska intriger

The Guild och The Guild 2 är jättebra tips, och spelen hade varit jättebra om de inte var så fasansfullt buggiga och taffligt genomförda. Men spel precis i den stilen är jag på jakt efter. Tack ändå.

Permalänk
Medlem

Jag tror spelet Tortuga hade inslag av handel, samtidigt som det är ett piratspel, typ som ett modernt Pirates!
Var länge sen jag spelade det dock. Finns nog till och med en uppföljare nu

Permalänk
Medlem

East India Company (Ostindiska kompaniet) kanske kan vara något? Sett ett par filmer och det verkar vara handel/sjöslag/pirater.

Huvudsajt:
http://www.eic-game.com/

Filmer:
http://www.gametrailers.com/game/east-india-company/3062

Har ingen aning om hur spelet kommer bli, men kan vara intressant om man gillar handelsspel. Får se när det kommer recensioner etc. Spelet ska släppas sista juli. Men spelet är nog bara inriktat på handel och inte piratdelen.

Edit: Såg att man fick en speciell pirat-kampanj "Pirate Bay" (heh) om man förbeställde. Tydligen fanns det ett sug att kunna spela pirater. Hoppas de utvecklar det.
http://pc.ign.com/articles/100/1004780p1.html