Ati 4870x2 Autotune = inte bra

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Götet
Registrerad
Maj 2002

Ati 4870x2 Autotune = inte bra

Hej.

Jag körde en autotune på i ATI overdrive på mitt 4870x2 och den kom fram till att 790/990 var en stabil inställning.

Nu får jag dock artefacts i alla spel vilket resulterar i total crash om jag inte avslutar snabbt innan det blir mer och mer.
Det börjar lite lätt med små grejer sen börjar hela bilden flimra.
Jag antar att något skadades under autotunen? Vad tror ni?

Kan jag RMA detta kortet då jag faktiskt varit inne i overdrive. Kan de på något sätt se att kortet har varit klockat?

Det är andra kortet av samma typ som jag lämnar in nu. Det förra gick också sönder (ena kärnan gav upp) och det var inga problem att byta.

Sne blir man!!

mvh

Moderhjärnan : Antec Threehundred | Gigabyte GA-EP45-UD3P |Intel E8500 3.16Ghz @ 4.4Ghz |Thermalright 120 Extreme med 120mm fläkt| 4Gb Corsair DDR2 1066 | Velociraptor 150Gb + WDC 500Gb | Powercolor ATI 4870x2 2Gb @ 800/950 Mhz | PSU: Corsair 650W | LG Flatron W2452T 24" | 3dMark06 : 20643 p |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Dec 2008

Re: Ati 4870x2 Autotune = inte bra

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mikeman
Hej.

Jag körde en autotune på i ATI overdrive på mitt 4870x2 och den kom fram till att 790/990 var en stabil inställning.

Nu får jag dock artefacts i alla spel vilket resulterar i total crash om jag inte avslutar snabbt innan det blir mer och mer.
Det börjar lite lätt med små grejer sen börjar hela bilden flimra.
Jag antar att något skadades under autotunen? Vad tror ni?

Kan jag RMA detta kortet då jag faktiskt varit inne i overdrive. Kan de på något sätt se att kortet har varit klockat?

Det är andra kortet av samma typ som jag lämnar in nu. Det förra gick också sönder (ena kärnan gav upp) och det var inga problem att byta.

Sne blir man!!

mvh

Jag uppfattar det som att du fortfarande har överklockningen på? Auto-tune sätter klockfrekvenser som är på tok för höga. STäng av klockningen isf

Vet ej om dom kan se att det varit klockat, men jag tror det ska gå att rma kortet ändå. Testa vetja

Moderkort: Gigabyte GA-EP45-DS3 CPU: Intel C2Q Q6600 @ 3,61 GHz (1,48 vCore) med ZeroTherm NV120 Prem. GPU: Sapphire Radeon HD6950 1GB Minnen: Kingston HyperX PC6400 2x2GB CL5 HDD: Samsung SpinPoint F1 320GB PSU: Corsair TX650W Chassi: Antec Three Hundred
Citera mig om du vill vara säker på att få svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Dec 2008

Re: Re: Ati 4870x2 Autotune = inte bra

Oj sry för dubbelpost

Moderkort: Gigabyte GA-EP45-DS3 CPU: Intel C2Q Q6600 @ 3,61 GHz (1,48 vCore) med ZeroTherm NV120 Prem. GPU: Sapphire Radeon HD6950 1GB Minnen: Kingston HyperX PC6400 2x2GB CL5 HDD: Samsung SpinPoint F1 320GB PSU: Corsair TX650W Chassi: Antec Three Hundred
Citera mig om du vill vara säker på att få svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Götet
Registrerad
Maj 2002

Re: Re: Ati 4870x2 Autotune = inte bra

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JagHeterFelix
Jag uppfattar det som att du fortfarande har överklockningen på? Auto-tune sätter klockfrekvenser som är på tok för höga. STäng av klockningen isf

Vet ej om dom kan se att det varit klockat, men jag tror det ska gå att rma kortet ändå. Testa vetja

Jag har gått ner till originalhastigheter och problemet kvarstår...
Provade att installera om drivisarna igår och kunde faktiskt spela ett par timmar utan problem. Men idag återkom problemet. (vid originalklock)
Mycket märkligt va!

Moderhjärnan : Antec Threehundred | Gigabyte GA-EP45-UD3P |Intel E8500 3.16Ghz @ 4.4Ghz |Thermalright 120 Extreme med 120mm fläkt| 4Gb Corsair DDR2 1066 | Velociraptor 150Gb + WDC 500Gb | Powercolor ATI 4870x2 2Gb @ 800/950 Mhz | PSU: Corsair 650W | LG Flatron W2452T 24" | 3dMark06 : 20643 p |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mitt i Skåneland
Registrerad
Dec 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mikeman
Jag har gått ner till originalhastigheter och problemet kvarstår...
Provade att installera om drivisarna igår och kunde faktiskt spela ett par timmar utan problem. Men idag återkom problemet. (vid originalklock)
Mycket märkligt va!

Då är det nog tyvärr så att ditt grafikkort har tagit skada.

"You're sweet, like a horny little carebear."
ALT+248= °
Memento Mori

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Götet
Registrerad
Maj 2002

Alltså.. jag blir så trött på mig själv nu... Men glad på samma gång.

En vis man sa för länge sen till mig att när man klockar ett ati 4870x2 och det inte funkar bra, så ska man ställa ner frekvensen igen... På BÅDA kärnorna.

Jag glömde visst att ställa ner kärna nummer två som jobbade i en febril frekvens långt över sin förmåga.

Nu flyter det igen.

Wei! Tack ändå!

Moderhjärnan : Antec Threehundred | Gigabyte GA-EP45-UD3P |Intel E8500 3.16Ghz @ 4.4Ghz |Thermalright 120 Extreme med 120mm fläkt| 4Gb Corsair DDR2 1066 | Velociraptor 150Gb + WDC 500Gb | Powercolor ATI 4870x2 2Gb @ 800/950 Mhz | PSU: Corsair 650W | LG Flatron W2452T 24" | 3dMark06 : 20643 p |