Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2002

HDCP agp grafikkort

Tjena, brorsan blir om några månader farsa och har därför bestämt sig för att skaffa en ordentlig HD kamera. Problemet är bara att hans dator inte riktigt klarar av HD material.

Han har en hyffsat gammal dator

Athlon 64 3200+
1gb ram
radeon 9500

Det viktigaste är att kunna spela upp materialet, att redigering går lite segt kan man ju leva med.

Eftersom att han har ett AGP moderkort så begränsas hans valmöjligheter ganska graftigt. Men det verkar som om ATI fortfarande släpper en del kort för AGP.
Om man skaffar något av dessa grafikkort, skulle hans dator klara av att spela upp full HD material utan problem. Tror ni grafikkortet orkar avlasta CPU:n tillräckligt mycket?

http://www.webhallen.com/prod.php?id=86520
http://www.webhallen.com/prod.php?id=99296

mvh/Micke

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Maj 2006

Alla ATIs grafikkort från 2xxx och framåt har stöd för hårdvaruaccelerering av HD-video, men problemet är att det kräver sin mjukvara. Grafikkortet orkar utan några som helst problem, om man har rätt mjukvara att spela upp med.

Det finns en klistrad guide här på sweclockers forum i delen för "HTPC och mediaspelare" hur man sätter upp hårdvaruaccelererad filmuppspelning. Dock vet jag inte om den guiden funkar för AVHCD (formatet som de flesta HD-kameror spelar in i).

Jag skulle aldrig rekommendera att försöka hantera full HD-material på den datorn. Även om det med möda går att spela upp, så kommer det bli ett helvete när han ska redigera det, om inte redigeringsprogrammet har fullt stöd för hårdvaruaccelerering via GPU.

“Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.”
- Arthur C. Clarke