Minnerna påverkar knappt prestandan alls, stämmer detta?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Mar 2007

Minnerna påverkar knappt prestandan alls, stämmer detta?

Tjenare,

Satt och diskuterade med en kille och jag sa det skiljer stort mellan olika minnen och dylikt. Men han insisterade att det bara skiljde mellan 1-5% med 100% prisökning.

Jag tänkte ju direkt på att överklockning att sämre minnen presterar väldigt dåligt i överklockning och stoppar en att nå högre höjder..

Kan någon hjälpa mig att förklara detta att det skiljer och hur... Är inte alls kunnig i just minnen. Vet bara det mest basiska.
Svårt att förklara hur jag just tänker men hoppas ni kan ge en klarare bild på detta.

/tack.

Edit: blev även kallad "idiot" hehe, så vill slå han på fingrarna. Eller är det kanske jag som har fel trots allt? att det inte skiljer sig så mycket med olika minnen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2005

Rent prestandamässigt blir inte skillnaden i totalprestanda många procent (processorbyte eller grafikkortsbyte ger mer), men ur överklockningssynpunkt kan det ju vara bra med minnen som klarar en högre frekvens. Detta förutsatt att du inte kan justera ned minneshastigheten med divider (sedan beror det ju även på vilken grund-FSB din processor har (i Intel fallet)).

~Pelle~

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Aug 2003

Beror ju lite på vad man använder minnet till.
100% överklockning på minnet = 100% bättre prestanda.. när det gäller minnesbenchmarks. Spel och program utnyttjar inte bandbredden på samma sätt, så skillnaden är minimal när det gäller minnesöverklockning.

Se det som att ta bort låset på en bil. Du kör inte snabbare, men du kommer in i bilen snabbare och på så sätt sänker tiden det tar för dig att åka till affären.

Amd 2500+ AQXEA 0330 @ 2200mhz 220x10 | 2x256mb-1x512mb PC3200 | Powercolor x800Pro ViVo @ XT PE
Celeron 800 @ 920mhz 115x8 | 512mb PC 133 | Geforce 2 200MX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2004

Dreamcast is forever. Shenmue lives!

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002

Inga +1 inlägg!

*Tråd rensad*

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM