HD4890 "fast" på 500MHz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flera mil ut i någon skog
Registrerad
Jul 2006

HD4890 "fast" på 500MHz.

Sitter med 2st HD4890 och båda sitter fast på 500MHz hela tiden, även när jag spelar. Har testat att låst den på 850MHz med rivatuner men bara ett kort går i 850MHz då. Någon som vet varför det är så? Använder Catalyst 9.7.

i7 4770K @4,3 GHz | MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio | Corsair Vengeance 16GB
Burson Conductor -> Fostex TH900

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Apr 2009

prova med att byta drivisar.
Det är väl dem nya drivrutinerna?
Aja är inget dator snille men jag hade provat med det iaf och sedan instalera drivrutinerna du får med korten

Kul med jul, så länge det rullar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Okt 2004

Testa installera senaste officiella drivrutinerna (kasnke en bugg i betas) - catalyst 9.6.

Avinstallera ordentligt, reboot, o installerade cat 9.6.

ASUS PG279Q | ASUS Strix GTX 1080 Ti OC 2025MHz/12GHz | Intel i7-3770K 4.6GHz [Noctua NH-U12P SE2] | 2x8GB G.SKILL TridentX DDR3-2400 10-12-12-31-1T | Fractal Design R4 | Be Quiet! Straight Power CM E9 580W | ASUS Maximus V Gene | SteelSeries Rival | Sennheiser HD-555 | SupremeFX III | Samsung 850 Evo 250GB + 840 Evo 250GB | WD Caviar Black 1TB | Windows 10 Professional

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2008

Testa med andra drivrutiner.

Annars kanske någon strömsparfunktion?

O2+ODAC - Denon AH-D2000
NAD D 1050 - S.A.T Amplifix - Had Oy högtalare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2006

Re: HD4890 "fast" på 500MHz.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JackeShan
Sitter med 2st HD4890 och båda sitter fast på 500MHz hela tiden, även när jag spelar. Har testat att låst den på 850MHz med rivatuner men bara ett kort går i 850MHz då. Någon som vet varför det är så? Använder Catalyst 9.7.

Har du ändrat båda till 850?

Projektlogg: Vector Qlimax

X APEX, 8700K @ 5200MHz, Trident Z 16GB @ 4133MHz CL16, RTX 2080 Ti, 970 M.2 SSD, RM1000x, EK A240

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Feb 2009

Jag tror jag har ett liknande problem med mitt 4870 (1gb - Powercolor).

Det spelar ingen roll hur mycket jag drar i reglaget, den står ändå på 500mhz.
Så här ser det ut i Everest:

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2009

#Id hunter:

Det är för att CCC gör så att GPU klockhasigheten återgår till 500 MHz då den chillar, om du startar ett spel och alt tabbar snabbt kan du hinna se att den står på 770 men kommer ändras tebax då du kommer till skrivbordet.

#JackeShan:

Tror att du måste välja på RivaTuner nått med stil att aktivera fler/klonade kort och låsa dom på samma. Bara söka lite där, var en liknande tråd tidigare och killen hittade lösning själv efter han gjort tråden.

Antec Twelwe Hundred | Asus M4A78-E | Phenom 2 x4 940 Black Edition, Corsair H50 Hydro | Sapphire 5870 1GB Vapor-X | Fractal Design 650W | Kingston 4GB 800MHz DDR2 | Samsung SyncMaster P2450H | Apple iPhone 3GS 16GB | Sony PlayStation 3 Slim 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Feb 2009
Citat:

Ursprungligen inskrivet av REALIN
#Id hunter:

Det är för att CCC gör så att GPU klockhasigheten återgår till 500 MHz då den chillar, om du startar ett spel och alt tabbar snabbt kan du hinna se att den står på 770 men kommer ändras tebax då du kommer till skrivbordet.

Okej, tack!:)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jul 2009

Hej!

Det låter som om du titttar på frekvensen
när kortet/korten är i sparläge. För att se hur
de bär sig åt under belastning och i 3d-läge,
använd ett loggande program. Gör t ex så här:

Starta GPU-Z (du hittar det på http://www.techpowerup.com/gpuz/ ).
Välj fliken Sensors och klicka i rutan för Continue refreshing...

Starta ett hiskeligt krävande 3D-spel, kör någon minut och
avsluta spelet.

Kolla nu grafen i GPU-Z. Har frekvensen legat på 500 MHz hela
tiden eller har den hoppat upp till 750 MHz medan du spelade?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2009

Lånar tråden lite.
Mitt hd4870 ligger på 775MHz men jag får flimmer problem.
och då så höjjer jag frekvensen till 800 Mhz och då försvinner flimmret.

men problemet är att efter att jag har startat t.ex runescape i full HD så sänks frekvensen tillbaka till 775MHz.

jag klockar med rivertuner.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Flera mil ut i någon skog
Registrerad
Jul 2006
Citat:

Ursprungligen inskrivet av twinquartz
Hej!

Det låter som om du titttar på frekvensen
när kortet/korten är i sparläge. För att se hur
de bär sig åt under belastning och i 3d-läge,
använd ett loggande program. Gör t ex så här:

Starta GPU-Z (du hittar det på http://www.techpowerup.com/gpuz/ ).
Välj fliken Sensors och klicka i rutan för Continue refreshing...

Starta ett hiskeligt krävande 3D-spel, kör någon minut och
avsluta spelet.

Kolla nu grafen i GPU-Z. Har frekvensen legat på 500 MHz hela
tiden eller har den hoppat upp till 750 MHz medan du spelade?

Det är just det som är problemet, det ändras inte även när jag stressar grafikkorten. Jag ändrade klockfrekvenserna i Rivatuner och sen ändrade jag tillbaka och nu verkar det funka som det ska, men när jag startar om datorn så måste jag gå in i rivatuner, ändra, och ändra tillbaka igen. Antar att det är någon bugg i betadrivrutinerna.

i7 4770K @4,3 GHz | MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio | Corsair Vengeance 16GB
Burson Conductor -> Fostex TH900