GeForce/ION Driver Release 190 - Problem med kylaren

Permalänk

GeForce/ION Driver Release 190 - Problem med kylaren

Hej,

Är en nyregistrerad medlem men har allt kikat förbi här förut för information om datorer och allt som hör till. Jag hoppas också att jag kan stå till hjälp när ni väl behöver det.

Nu till ämnet.
Jag laddade ner 190.38 till min NVIDIA GeForce GTS 250 för Windows 7 x86 RC Build 7100. När jag väl startar upp datorn fungerar kylaren som det skall med en låg hastighet. När jag väl skall starta upp ett spel så vevar den upp hastigheten, inga konstigheter med tanke på att kortet jobbar mer. När jag stänger av spelet så vägrar fläkten dra ner på hastigheten och stannar säkerligen på runt 100% hela tiden och den väser naturligtvis lite mer.

Jag bestämde mig för att nedgradera drivrutinerna till 186.18 där problemet verkar löst.

Jag undrar i fall en annan mer än jag lider av samma problem? Drivrutinerna var annars i ett bra skick och jag fick en mindre prestandaskjuts.

Undrar om NVIDIA testade denna drivrutin ordentligt (190.38)? Jag har ingen aning hur mycket de bryr sig om Windows 7 med tanke på att det fortfarande inte är ett helt färdigt operativsystem, tycker det annars fungerar alldeles utmärkt.

Några förslag på hur man kan lösa det? Eller hur går jag till väga för att rapportera detta? Vill så klart köra med de uppdaterade drivrutinerna.

Tack på förhand.

Permalänk

Testa dra ner fläkthastigheten i RivaTuner: http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner

Visa signatur

| R5 2600 | 32GB DDR4 | RTX 2060 super |
Vänligen citera ifall du vill ha ett svar

Permalänk
Medlem

Fler verkar ha samma problem som du (http://forums.guru3d.com/showthread.php?p=3207772 , http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?p=14529109 ) och det verkar inte finnas ngn lösning förutom 3eparts program som SpammerN^ nämner.

Permalänk
Medlem

Samma problem här, fast med hela 180-serien i princip samt 190, kör fläktschema i rivatuner ändå så det rör mig inte direkt.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

Gör ett fläktskema enligt denna: http://www.youtube.com/watch?v=rXr6IIj1sLY

Och du kommer ha både lägre temperaturer och längre lifslängd.

Jag valde 8000ms istället för 15000 för att den ska dra igång tidigare när tempen går upp och inte ha en dealy på upp till 15sekunder där tempen kan skjuta i höjden rejält.