Permalänk
Medlem

Det finns en gräns för hur pass bra grafik det är vettigt att få till.
Det jag fortfarande inväntar är att hela ens synfält ska omslutas av grafiken. VR var ju på tapeten för måååånga år sedan men sen hände det inget. Dagens teknik är tillräcklig för att åtminstone en av de stora aktörerna ska våga sig på det igen. Istället får vi stå och vifta som idioter med diverse kontroller framför TVn.

Här är iafl en kommande film som visar en möjligt scenarie.
http://www.dejavurl.com/trailers/gamer/

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yesper
Jag undrar om de kan läsa våra tankar som i RollerCoaster Tycoon 2? Och har ni hört om han som körde husbil och gick bak i bilen för att göra en macka? Alltså han som trodde att det fanns autopilot i bilen och kraschade. Det kanske bara var ett väldigt ironiskt "köp en pool och sälj stegen"-skämt som i The Sims...

FYI: det var en kvinna som satte på cruise contolen å bredde sig mackan, hennes stämning gick senare igenom på x antal miljoner å manualen ändrades.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devildoll
hur blir det med tillverkningstekniken på alla grejjor då . man kan ju inte göra transistorer hur små som helst.

kanske optiska transistorer eller kemisk/elektrisk/biologiska som våran hjärna...den får ju hvilken framtidsvision som helst att blekna, eller kanske biomagnetiska med våta halvledande material....Hursomhelst är ju kiseln en sten så atomstorleken är begränsningen men däremot så ska ju legeringarna som ledarna i transistorerna består av fortfarande vara så tjocka att inte mettallerna i dom skiktas eller klumpas utan behålla en perfekt blandning för att metallen ska behålla den egenskap och motstånd som passar just den arkitekturen det är problemen som man sliter med nu när man är nere på 32nm och sliter hårt för att hitta legeringar som är användbara vid 22nm hela grundämneskalan är i stort sett i användning redan nu i en och samma legering och DET är dyrare än kiseln !

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xyllian
FYI: det var en kvinna som satte på cruise contolen å bredde sig mackan, hennes stämning gick senare igenom på x antal miljoner å manualen ändrades.

Så var det säkert, men när jag läste det var det en man
Nog om det, tillbaka till topic?

Visa signatur

Yeah yeah

Permalänk
Medlem

Brukar själv leka med tanken hur datorerna och dataspelen kommer se ut om si så där 50 år. Jag som 29 åring har ju sett hur snabbt utvecklingen har gått. Från att jag som liten grabb förundrades hur man kunde vrida på en spak så rörde sig ett streck på skärmen (Pong) till at jag idag sitter och lirar Crysis. Allt detta och mycket mer har hänt på bara 29 år, vad kommer inte då kunna hända på 50. Mest av allt hoppas jag på födelsen av en helt ny spelgenre som är lika banbrytande som när Wolfenstein 3D kom och visade hur man kunde ta spelandet in i den 3:e dimensionen på riktigt (nej jag vet att det inte var det första 3D spelet men ialf det definitiva startskottet). På tal om det spelet så kommer jag ihåg den andäktiga stämma med vilken min kompis Fredrik bad mig att komma till datasalen för att titta på ett fantastiskt spel, Wolfenstein 3D. Det dröjde ca1 år innan jag fick det på familjens egen dator. Tyvärr hade den bara 2mb i ram så av någon konstig anledning var jag tvungen att köra programmet "Memmaker" i DOS varje gång om jag skulle få igång spelet. Ja, utvecklingen går framåt. 2mb...vad sitter vi på idag....och vad kommer vi sitta på om 50 år?

Visa signatur

Corsair 4000D Airflow | NZXT C650 | MSI B550-A PRO | Ryzen 5800X + Noctua NH-D15 | 16GB Gigabyte Aorus RGB Memory (3733 MHz) | Adata SX8200 PRO 500GB + Crucial BX100 240GB | EVGA GTX980 Ti | Benq G2420HDBL + LG CX |

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kay Kostner
Samtidigt, sjukt kul att styra vår patetiska ras genom världskrigen som varit och förmodligen komma skall !

Agreed

Fast om det var någon filur som styrde oss så skulle det ju vara deras idiotiska ideér vilket betyder att det egentligen inte är vi sopm är dumma?

Visa signatur

lolclockers

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arctic Eagle
http://www.youtube.com/watch?v=lqe1Av5xKGc

Stoppa framtiden!

Haha..fan vad skoj. I Sonen, Andens och det heliga modermodemets namn..
Psalm 242..
Yeez!

Permalänk

Jag tror dom kan uppnå verklighet. Alltså som det ser helt realistiskt ut. Skulle va coolt att spela ett spel som ser ut som en film:P Men bättre en så kan man ju inte uppnå. Jag såg en Animerad kort film här om dagen som man varit förvånad över att den va animerad. Såg näst intill som verklighet Om jag hittar den igen så länkar jag den.

Visa signatur

Tryck på Citera om du vill ha svar.
____________________________________________________________
Intel 8700k @5Ghz| Corsair 16gb|Asus rog strix z370-g

Permalänk

Re: Framtidens spel

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mikeman
Läste precis artikeln om hur grafikkorten spås att se ut runt 2015, mao ca 20 gånger snabbare än idag!

Vissa menar att grafikkort inte kommer finnas om några år, utan att Ray Trace kommer ersätta det (renderingstekniken som grafiska 3D program använder såsom 3D Studio Max).

Med Ray Trace behövs inget grafikkort, utan då är det ren processorkraft som gäller. Processorn räknar ut hur allt ljus studsar på omgivningen för att skapa realism (såsom ljuset funkar på riktigt).

Ja, det kräver en hel del processorkraft det, idag tar det från flera sekunder upp till många minuter (beroende på hur bilden är och hur snabb datorn är) att rendera 1 enda sån bild med hög upplösning och kvalité (dem kraftfullaste datorerna idag, såsom i7, kan klara det relativt snabbt med sekunder, om alla kärnor får arbeta).

Hur som helst, i framtiden när processorerna är än snabbare, och kan klara rendera minst 25 sånna där bilder i sekunden, så blir väl Ray Trace standard för grafik antar jag.

Permalänk
Medlem

Jag tror ju också att något liknande matrix kommer vara framtidens spel, som ett second life. istället för gå ut i smutsiga irl världen hoppar man in i spelet och träffar folk där.. dystert men där ligger min gissning =P