Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Aug 2004

Arbeta utomlands?

Det är så att jag har fått ett mindre jobb i Tyskland och jag börjar jobba den 21 augusti och sen 60 dagar framåt. Grejen är att det är ett jobb där jag inte alls kommer jobba hela arbetsveckor, utan snarare några timmar om dagen bara. Kommer endast tjäna 400euro/månaden -> jag behöver inte skatta för det.

Men jag pratade med försäkringskassan och dom påstod att jag måste avregistrera mig i den svenska försäkringskassan och registrera mig i tyskland...? Låter ju enormt krångligt när jag bara ska jobba så otroligt lite och endast under en så kort tid... Är det verkligen nödvändigt? De som jag har pratat med på försäkringskassan verkar inte riktigt ha koll på vad dom snackar om för de velar runt hela tiden och ingen vet säkert... Någon här som vet om detta stämmer?

(\__/) RIP [-Pale-]
(O.o) www.icanhascheezburger.com
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vedevåg
Registrerad
Maj 2004

Nu är inte jag säker, men tror det funkar så att om du bor och jobbar i ett annat land och någonting händer, så kommer den svenska försäkningskassan inte göra några utbetalningar.

Citat:

Vid alla former av arbete eller anställning gäller som huvud-
regel att du är försäkrad i det land där du arbetar och på de
villkor som gäller där. Om du är utsänd eller arbetar i flera
länder gäller särskilda regler.

Källa: http://www.forsakringskassan.se/irj/go/km/docs/fk_publishing/...

Avatarkreds till: http://imgur.com/HOxIL
Alakai säger: Ryssen skrattar. Norrland hembränner på uppdrag av regeringen. Sälar dör i blyförgiftning, fulla och glada. Förvirringen är total. Kungen är nöjd.