VPU Recovery och Grafikproblem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hudiksvall
Registrerad
Aug 2009

VPU Recovery och Grafikproblem

Ok

Hade tidigare ett äldre nvidia kort (2-3 år gammalt AGP).
Gick riktigt fint i nått år innan jag började upptäcka artifacts och "grafikstretch".

Nu är jag less och orkar inte med dessa längre så jag fick låna ett kort av en vän (ATI Radeon HD 3870 PCI-e).
Tyvärr så återkommer samma spel-problem(Grafikstretch/artifacts) och ett videouppspelnings-problem(VPU Recovery resets).

Bild

Operativsystem: Windows XP Professional sp3
Moderkort: Asrock 4CoreDual-VSTA
Processor: Intel Dualcore 1.6GHz
Grafikkort: ATI Radeon HD 3870
Minnen: Kingston 1Gbx2
PSU: Sweex 650w

tack på förhand

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I'm on a boat !!
Registrerad
Maj 2005

Har du kollat temperatur på kortet ?

Om du fick låna ett kort och det blir samma problem kanske du kan testa ditt gamla kort i din kompis dator. Får han då samma problem som dig så borde det ju vara något annat i din burk som strular.

Kanske nätagget som inte orkar längre ? Sweex känner jag inte riktigt till

Kanske tråden hör hemma i Grafikkort avdelningen / kylning ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stenungsund
Registrerad
Sep 2004

Det där med recovery löste sig på mitt ATI-kort genom att flasha om BIOSen på det. Jävligt nervigt kan jag säga, men det funkade klockrent och nu har jag inga problem alls.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hudiksvall
Registrerad
Aug 2009
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pyttlock
Har du kollat temperatur på kortet ?

Om du fick låna ett kort och det blir samma problem kanske du kan testa ditt gamla kort i din kompis dator. Får han då samma problem som dig så borde det ju vara något annat i din burk som strular.

Kanske nätagget som inte orkar längre ? Sweex känner jag inte riktigt till

Kanske tråden hör hemma i Grafikkort avdelningen / kylning ?

ja kanske tråden hör hemma där, ursäktar så mycket!

Temeraturen stiger aldrig över 50 grader.. . blir väl till att testa det gammla kortet igen ;<

Citat:

Ursprungligen inskrivet av darkmoon
Det där med recovery löste sig på mitt ATI-kort genom att flasha om BIOSen på det. Jävligt nervigt kan jag säga, men det funkade klockrent och nu har jag inga problem alls.

Har aldrig flashat ett bios.. om det inte är allt för avancerat skulle jag gärna ge det en chans!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Jul 2004

Du behöver flasha om ditt Bios.

Asrock 4CoreDual-VSTA har problem med ATI kort och äldre BIOS versioner.

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=4CoreDual-VSTA&s=...

Du hittar instruktioner och bios här.

PS dock en fråga, AMD CPU ??? Kortert är ett Intel Kort för enbart Intel CPU's.

Speldator: i7-8700k, 16GB DDR4, GTX1070
Server 1: SB 2500k, MZI -P67GD55, 32GB DDR3, Corsair MX 240GB SSD
Surface Pro 2017, Konsoler: Typ alla, Oculus Rift

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hudiksvall
Registrerad
Aug 2009
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MugiMugi
Du behöver flasha om ditt Bios.

Asrock 4CoreDual-VSTA har problem med ATI kort och äldre BIOS versioner.

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=4CoreDual-VSTA&s=...

Du hittar instruktioner och bios här.

PS dock en fråga, AMD CPU ??? Kortert är ett Intel Kort för enbart Intel CPU's.

Jag som yrar, det är en intel processor

tack så mycket för hjälpen alla, hoppas på att det skall lösa sig nu!