Problem med att mysqld.exe kraschar

Permalänk
Medlem

Problem med att mysqld.exe kraschar

Hej,

Jag har haft WAMP installerat på min dator ett tag och har aldrig haft problem med installationen förut. Så idag när jag jobbade på ett projekt kraschade mysqld.exe i samband med en SQL-fråga. Samma fel uppstår varje gång jag försöker hämta eller skicka data från/till databasen. Jag sökte efter en lösning och hittade många med samma problem som jag men ingen av deras lösningar fungerade för mig.

Jag har försökt med:

-att göra vissa rekommenderade ändringar i my.ini
-ändrat i egenskaperna för wampmysqld i tjänster
-avaktiverat Windows Defender efter att ha läst att det skulle lösa problemet

men ingen av de här lösningsförslagen fungerade. Sista utvägen är väl antagligen en ominstallation (även om de som har testat det fortfarande hade samma problem efter ominstallationen) men jag hade hoppast på att slippa det eftersom jag inte gärna vill bli av med min databas (jag kan inte ta backup på den heller eftersom mysqld kraschar när jag försöker göra det). Jag sitter på Windows Vista.

Hoppas någon kan hjälpa mig med det här problemet!

Permalänk
Medlem

Fråga nummer två:

Eftersom jag inte verkar ha så många fler alternativ än att installera om mysql (WAMP) så undrar jag om det räcker med att jag kopierar mysql/data och sen kan bygga databasen utifrån filerna i den mappen?

Permalänk
Medlem

Får du inget felmeddelande eller så?

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brajan
Får du inget felmeddelande eller så?

mysqld.exe har upptäckt ett fel och måste avslutas - något i den stilen. Ingen felkod, lösningsförslag eller länk.

Jag avinstallerade WAMP och installerade EasyPHP istället för att ominstallera WAMP för att vara säker på att bli av med problemet - jag visste ju inte om det berodde på endast mysql eller WAMP. Samma problem uppstod dock direkt även med EasyPHP.

Permalänk

Kolla om databasen är korrupt med myisamchk och reparera den isf.

Visa signatur

Dator: i5-13600K, Asus Prime Z690-P, Noctua NH-D14, Kingston Fury Beast RGB 32GB DDR5-6000, Gigabyte RTX 4090 gaming OC, Seasonic Platinum SS-1000XP, Lian-Li Lancool 215, Samsung 980Pro 2TB M.2 NVME, Acer Predator XB323QKNV 4k 144Hz

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Milky Way
Kolla om databasen är korrupt med myisamchk och reparera den isf.

Det ska jag göra så fort jag kan.