Vänsterns hyckleri om utförsäkrade

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2005

Vänsterns hyckleri om utförsäkrade

AB har under hela veckan spammat första sidan med angrepp mot FK och en viss Christina Husmark Pehrsson

– Ni kan visst lita på oss

”Ministern har lyssnat”

”Ministern måste ge de sjuka besked”

]Sjuka – måste jobba

Sjuka Tuija, 51, tvingas arbeta

Man hänger alltså i varje artikel ut den borgerliga regeringen och syndabocken Christina Husmark Pehrsson. Och granskar man kommentarerna till inläggen så har AB lyckats!

Läsarstormen mot Försäkringskassan

Och Veroinca Palm utnyttjar läget för att köpa politiska röster

Regeringen slutar inte att utförsäkra människor från sjukförsäkringen. Man slussar bara runt dem till en annan plats. Man pratar fint om rehabiliteringsinsater, men i själva verket har man dragit ner på resurserna till både arbetsförmedlingen och försäkringskassan.

Varför AB agerar åt socialdemokraternas vägnar är att det har gjorts en namninsamling och protester ska ske den 16 september på Mynttorget.

Men ska vi återblicka hur det såg ut under perioden 2002-2006 då S hade makten?

AB startarde artikelserien "Det tuffare Sverige" med dennaartikel

Citat:

Det är en fredagsmorgon i augusti 2002. Bara en månad återstår till valet.

På några år hade antalet sjukdagar fördubblats. Sjukskrivningar och sjukpensioner kostade 114 miljarder kronor om året. Det höll inte längre. Varken mänskligt eller ekonomiskt.

Regeringen Göran Persson hade kniven mot strupen. Ville de vinna valet krävdes hårdare tag mot de sjuka. Och Göran Persson ville vinna.

I Gustavsberg slog Ingela Thalén fast att sjuktalen skulle halveras på fem år. Socialdemokraterna vann och drev igenom de hårdare kraven.

Var var de rödgrönas protester mot Göran Persson i 4 hela år? Nu har dom protesterat i varje debatt i 3 års tid i kammaren i riksdagen och klagar på sin egen politik?

Hur många socialdemokrate erkänner detta idag?

Socialstyrelsen och Försäkringskassan fick i slutet av 2005 i uppdrag av regeringen att utforma en mer kvalitetssäkrad, enhetlig och rättssäker sjukskrivningsprocess. Hösten 2007 publicerade Socialstyrelsen en vägledning för sjukskrivning som fick namnet Försäkringsmedicinskt beslutsstöd.

Aftonbladet och flera medier nämner detta över huvedtaget inte alla. Detta quote gör Veronica Palm till en hycklare och hon klagar på sin egen politik hon var med och genomförde!

Var är de rödgrönas protester mot Ylva Johansson som vill:

Citat:

Bland annat vill socialdemokraterna ha en konsekvent arbetslinje i alla socialförsäkringssystem, alla bör kunna delta i någon arbetsinsats varje vecka. Även om man är långtidssjukskriven eller har sjuk- eller aktivitetsersättning ska man kunna kombinera ersättning med arbete

Notera hon säger ALLA BÖR kunna delta i någon arbetsinsats... I går på AB får man läsa att den som INTE klarar av får behålla. Ylva vill ALLA ska jobba!

Citat:

Dessutom ska reglerna i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen ses över så att de underlättar för långtidssjukskrivna att aktivt söka och pröva ett nytt jobb. Karenstiden för de olika ersättningssystemen ska uppmuntra att man deltar i rehabilitering eller prövar ett nytt jobb.

VAR är vänsterns protester här mot Ylva Johansson? Uppmuntra? Det man nu klagar på Christina Husmark Pehrsson?

Citat:

men vi måste också se varje person som en resurs som nästan alltid kan bidra med något, säger Ylva Johansson, vice ordförande i riksdagens socialutskott.

Varje person MÅSTE ses som en resurs? Alla sjuka ska jobba?

Citat:

Bland de förslag SvD tagit del av finns också att arbetsmarknadens parter ska ta över ansvaret för företagshälsovården, rehabiliteringen och andra aktiva insatser för att långtidssjuka med en anställning snabbt ska komma tillbaka i arbete

Långtidssjukskrivna SNABBT ska komma tillbaks? Men vilka klagar på hetsjakt nu?

Citat:

Här krävs heltäckande ramavtal och branschvisa och lokala avtal mellan parterna. Den ekonomiska drivkraften kan bli sänkta arbetsgivareavgifter.

Vilket parti är det som protesterar emot sänkta arbetsgivareavgifter? Sossar möjligtvist?

Citat:

– Vi måste kunna ställa krav på folk, att de ska försöka komma ifrån ett passivt liv och bli så aktiva som möjligt. Men det behövs en balans så att kraven inte bara gäller individen utan även företagen och samhället, säger Ylva Johansson.

Måste kunna ställa krav på sjuka?

Citat:

För en ytterst liten grupp som drabbats av svår sjukdom vill socialdemokraterna återinföra förtidspensioneringen. Men inte permanent för någon under 50 år.

Kärringen säger fan mer absurta saker än vad Christina Husmark Pehrsson än är i närheten av!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2004

Detta är ju helt vanligt. Det var samma sak med A-kassan. När en borgerlig regering sänkte akassan så skrek LO och vänstern i högan sky om att alla nu skulle dö av fattigdom. Sedan när väl vänstern vann valet, så valde de att sänka akassan ytterligare. Givetvis hördes inga protester.

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2004

Är du förvånad? Vi lever ju i Socialistsverige där normen är att du skall få läkarlön för att pilla navelludd. Alliansen vinner inte nästa val, det är ett som är säkert.

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2003

Klagar du över att en socialdemokratisk tidning mörkar det negativa som socialdemokraterna gör och angriper socialdemokraternas motståndare.

Belysningstekniker låter väl lagom flummigt?
signature your as this use backwards this read to enough dumb were you if

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Apr 2007

tl;dr och aftonbladet.

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jan 2003

Jag har inget till övers för aftonbladet och jag tvivlar inte en sekund på att varannat ord är överdrivet nonsens.
Reglerna för försäkringskassan är dock ändå genomruttna. Så länge försäkringskassans små ja-sägare till försäkringsläkare kan köra över genuina diagnoser utan några belägg alls så kommer de bara lika genomruttna. Att övriga regler sen kan suga mer eller mindre spelar mindre roll så länge man låter detta vara kvar tycker jag.

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Trädvy Permalänk
Entusiast
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2001

Framförallt kan man ju fråga sig vad politiker har med A-kassan att göra? Om sossarna har byggt upp ett samhälle där politikerna har tentakler i lite vad som helst, får de ju finna sig i att andra regeringar också utnyttjar detta, vare sig det är högersossar eller vänstersossar. Söndra och härska är devisen sedan länge och ständiga laborationsområden är skola och arbetsmarknaden. Edit: Just därför är det så farligt när politiker bygger upp en kontrollinfrastruktur de själva inte har någon aning om hur den fungerar.

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrbotten
Registrerad
Jul 2001

jag vet inte varför men jag myser av att läsa sånt här

Ride wit me, or collide wit me
jag älskar trådar som spårar ur redan vid första inlägget :)