Permalänk

problem med mailfunktion

Håller på att fixa en mailfunktion och förstår inte vad som är fel. När man fyller i formen och skickar så får man meddelandet: "Det gick inte att skicka ditt meddelande". Har inte gjort formen eller scriptet själv men har läst om hur mail() fungerar på diverse sidor på google men blir inte klokare.

Edit:
Glömde att skriva att jag använder mig utav php, html och css (är ganska färsk inom alla tre).

Formen:
http://pastebin.se/198878

Scriptet:
http://pastebin.se/198877

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av muhihihaha
Håller på att fixa en mailfunktion och förstår inte vad som är fel. När man fyller i formen och skickar så får man meddelandet: "Det gick inte att skicka ditt meddelande". Har inte gjort formen eller scriptet själv men har läst om hur mail() fungerar på diverse sidor på google men blir inte klokare :(.

Formen:
http://pastebin.se/198878

Scriptet:
http://pastebin.se/198877

Jag rekommenderar att du skriver i trådnamnet vilket språk det gäller, så inte onödig trafik och allmän irritation genereras av onödiga knapptryck.

Nåväl...

Du måste ha någonstans att skicka mailet. Det räcker inte bara med ett skript. Du behöver en SMTP-server. Om du tittar i php.ini så finner du detta:

[mail function] ; For Win32 only. ;SMTP = localhost ;smtp_port = 25 ; For Win32 only. ;sendmail_from = me@example.com ; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i"). ;sendmail_path = ; Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters ; to the sendmail binary. These parameters will always replace the value of ; the 5th parameter to mail(), even in safe mode. ;mail.force_extra_parameters =

Beroende på operativsystem och vart din SMTP-server är så måste modifiera ini-filen.

Visa signatur

ηλί, ηλί, λαμά σαβαχθανί!?

Permalänk

Ursäkta, glömde att skriva det. Php, html, css är det jag håller på med. Kan dock väldigt lite om det (har hittills klarat mig genom att leta efter det jag behöver på google). Ska det inte gå att skicka mail direkt till en specifik mail utan SMTP server? Av det jag har läst så uppfattar jag det som att mail() funktionen gör det möjligt att skicka mail utan just SMTP. Min nuvarande webhost tillåter inte SMTP. Samtidigt är det den enda som är gratis och är hyfsat snabb utav alla man har testat. Att googla efter gratis webutrymme med php och smtp ger inge vidare resultat.

Gjorde om det hela lite:
http://pastebin.se/198887