Permalänk

Laptop 4-5 k inte mer.

Hej! söker en laptop som bara ska användas till word lite filmer nästan inga spel (isåfall bara gamla) och så internet webb tv och internet sidor utan att hacka så mycket kan ni ge mig några tips och är det än alldeles för klen budget för mina behov //// gabbe the 222

Länkar på två datorer jag kollat på:https://www.inet.se/datorer/baerbara/hp-compaq-615-vista-basi...

:https://www.inet.se/datorer/baerbara/hp-compaq-presario-cq60-...

Permalänk
Medlem

Jag skulle välja bort HP Compaq Presario CQ60-415 direkt då den använder en enkelkärning processor, beteckningen är Athlon QI-46, det ska vara ngn speciell verson av Sempron som är speciellt framtagen för HP. En dual-core ger en så pass mkt bättre upplevelse.

Att tänka på är att HP inte erbjuder ngn "fri" uppgradering till Windows 7 för någon av de här datorer, de kräver minst Vista Home Premium för det; Vista Home Basic-versionen ingår inte i deras uppgraderings-riktlinjer som finns här (http://h41112.www4.hp.com/promo/win7web/se/sv/). Windows 7 lanseras den 22 oktober.

Permalänk

Jag valde en Dell Vostro 12 för dessa uppgifter, jag skriver uppsatser och antecknar med den på föreläsningar, enklare och äldre spel fungerar utmärkt även med GMA4500HD.

Finns till under 5000.

Det finns även en 13 tums modell som blir något billigare, ytterligare lite billigare är 15 tums modellen.

Dell har även en ny ULV dator som går på 5 lax precis tror jag.

Permalänk
Medlem
Permalänk

Har även jag tittat på CQ60-415so. Ska ha den som mediaspelare (kopplad till tv för film och hemmabio vid användande som musikspelare) och surfande enbart. Var först inne på en netbook typ Dell Mini10 men har insett att HP'n ger betydligt mer för pengarna. Har kollat på prisjakt och inte hittat något bättre under 5000 med HDMI men å andra sidan så har jag dålig koll på vad som krävs processor och minnesmässigt för att framförallt filmuppspelning via tv'n ska funka bra. Finns det något i denna dators konfig som kan ställa till det i det avseendet?

Konfig: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=457593