Nvidia stoppar PhysX med Radeon

Permalänk
Hjälpsam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lithen2
Ok, ja har 2 datorer, min nya rig har ett 4870x2 och mitt gamla ett 8800 Ultra, är det bara o stoppa i Ultra't i min nya dator och fixa drivisar?

Är det verkligen så simpelt?
Vore ju sjukt kul o testa o se vad mitt Ultra klarar av o beräkna!

Nja inte fullt så enkelt.
http://sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=9495396...
Personligen skulle jag ta allt snack om rensning av gamla drivare med en nypa salt, det brukar inte behövas.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

Märkligt sätt att behandla sina kunder!

Permalänk

Näe fiifaan!

Riktigt ruttet!
Har jag köpt ett nvidia-kort så ska jag ha all funktionalitet med allt vad det innebär, oavsett om jag har ett ati-kort också eller inte!

Nån jämför med DRM-äckel-historian.

Jag håller med där!
Har jag köpt det så äger jag produkten, alltså får jag göra vad fan jag vill med det!

Permalänk
Medlem

Vad är nästa steg från nVidia? Bara PhysX om du kör med deras chipset?

Förbannat dåligt kundbemötande från deras sida, men det säger väl kanske en del om det pressade läget nVidia känner att dom befinner sig i tyvärr.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TeKGubben
Va fan? Man betalar ju för deras kort och sen så stänger de av PhysX? Jävligt dåligt nvidia, nu har det gått för långt

Precis, betalar jag för deras dyra grafikkort så tar jag för givet att det ska fungera! Vädligt girigt och allmänt idiotiskt av Nvidia tycker jag.

Vad händer härnäst? Kommer inte Nvidia/ATI-kort fungera på en dator med Intel-processor, för att Intel vill att man kör deras egna grafikkort med deras processorer?

Fyfan.

Permalänk
Medlem

nVidia ÄR verkligen desperata för rubriker.. Synd deras PR avdelning inte verkar veta bättre, men dom fick kanske ordern "rubriker, vi ska ha rubriker" från styrelsen?

Visa signatur

The burk: FD Define Nano S, 1 FD 140 & 1 Corsair 120 i fronten, 1st FD 120 bak || FD Ion SFX-L 500W || AMD Ryzen 3 3300x m. Wraith || Asrock Fatal1ty B450 gaming-ITX/ac || PowerColor Red Devil 5600XT || Toshiba OCZ RC500 500GB NVMe M.2 || 2*8GB Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3200MHz || Asus VE247H LED TN || Ducky Shine II MX-red green LED || Steelseries Sensei mus

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HyperTech
Precis, betalar jag för deras dyra grafikkort så tar jag för givet att det ska fungera! Vädligt girigt och allmänt idiotiskt av Nvidia tycker jag.

Vad händer härnäst? Kommer inte Nvidia/ATI-kort fungera på en dator med Intel-processor, för att Intel vill att man kör deras egna grafikkort med deras processorer?

Fyfan.

Vänta bara ett par år och vi kommer få se processorer från intel med integrerade Larrabee i hög prestanda segmentet och sen är det hej då till vanliga grafikkort.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shagy
jag inser hur många förlorar på detta , men det handlar till syvende och sist att skydda sin investering
....
men man kan ju inte använda en växellåda elle drivaxel från saab i sin volvo, så de gör ju ändå lite samma sak där... för man kan ju sätta korten i en pci-e plats det är ju en standard dom delar...men det stoppar efter det
....

Din jämförelse haltar betänkligt... Här är inte fråga om att plocka in "Volvos drivaxel" i en SAAB eller rättare sagt "AMD's drivrutin" till nVidia's kort.

Det handlar om att stänga av ett nVidia kort totalt om en konkurents kort sitter i samma dator.
Det var inte bara PhysX som stoppades... det var bara den sista kvarvarande biten av deras kort som tills nu kunnat användas i datorn, då man varit illojal nog att även montera in en konkurents grafikchips. De har redan innan förhindrat att chipsen grafik kunnat samköras i Windows.

Visa signatur

Windows 10 Pro x64 | inwin A1 Plus White | AMD Ryzen 9 3900X | Asus ROG Strix X570-I Gaming | Corsair 3600MHz 16GB | Sapphire Radeon RX 5700XT | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | LG 4K OLED55C9PLA

Permalänk
Medlem

detta borde vara ganska så olagligt känns det som... hur som helst, kuksugarfasoner!
edit: och detta säger jag trots att jag ogillar ATI-kort

Permalänk
Medlem

De vill ju inte att alla uppgraderar till 5850/5870 och sätter sitt gamla Nvidia kort som fysik, då dödar de ju sin egna försäljning helt.

Men antar att den kommer dö ändå, vem orkar vänta 5-6 mån på att Nvidia ska få ut sina kort.

Visa signatur

i7-3770k | AMD 7970

Permalänk
Medlem

nVidia har gjort en Creative

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk

fattar inte.. sli och cf i samma? rofl

Visa signatur

Allting går upp för mig när solen går ner.

Permalänk
Medlem

Jag hade tänkt skriva nåt elakt, men eftersom jag har ett gammalt tangentbord från Logitech liggandes i en byrå tre meter från datorn så vägrade mitt Microsoft tangentbord att fungera. Men det är ju helt okej, wouldn't want it any other way..

Visa signatur

"We're paratroopers, lieutenant. We're supposed to be surrounded!" - Lt. Winters, Bastogne 1944

Permalänk
Medlem

Nvidia skjuter sig själva i foten.
Nästa kort jag tänkte köpa skulle ha varit ett nvidia - blir ett fint amd/ati istället.

Visa signatur

Curiosity is the key to knowledge

Permalänk
Medlem

Förstår att nVidia gör så här, det har enligt mig all rätt. Boxer och comhem hindrar oss konsumenter från att använda alternativa eller inbyggda digitalboxar för deras sändningar, klart nVidia gör samma sak.

Dock är det lite surt om man har olika kort man vill kombinera, men allt handlar om att skydda sin investering. Inte kan jag använda Bravia-link till en Samsung-pryl, inte heller kan jag koppla min mac-laddare till en PC, mina 360-spel kan varken Wii eller PS3 spela etc.
Det är trevligt när man kan spela ut företag mot varandra, men det är också väntat att de tillslut stoppar det om de förlorar för mycket på affären. nVidia säljer bra grafikkort, men då ska de vara dyra också, att kombinera med ett något billigare/prisvärdare alternativ från ATI, vilket nVidia förlorar på...

Permalänk
Medlem

Hahaha fick just mitt gamla 8800GTX fungera som PhysX kort :D.

Visa signatur

[ Intel Core I7 930 4.2GHz HT på ] - [ Corsair Dominator GT 12GB DDR III 2000Mhz CL9-10-0-27 2N ] - [ ASUS P6DX58 Premium ] - [ MSI Gaming 4G GTX 970 - [ Creative SB X-FI Fatal1ty Pro ] - [ 1TB-750-500-Intel 80 G2 SSD] - [ Corsiar AX860 ] - [ Logitech Z530 ] - [ Antec P182SE ] - [ ASUS PA246Q ] - [ LG Blu-Ray Burner ] - [ Windows 7 64 Ultimate Swe ] - [Acer Aspire 8920G]

Permalänk
Medlem

Om det vore jag som utvecklade en grej så skulle jag också tänka att hela mitt arbete vore till spillo om vem som helst kunde göra samma sak utan att jag skulle tjäna på det..... Varför har man annars patenter... Att alla ska ha samma möjligheter på samma vilkor utan att lägga ner lika mycket tid, pengar och energi är ju kommunistiskt tänkande och det vet vi vart det ledde ! Se var utvecklingen är i dag i de stater som har ett sådant system och vilken standard människor har.. De ligger årtionden bakom i utveckling på de flesta områden. Förutom i kina där man har en form av öppen ekonomi på randen till teknologisk kapitalism och har en befolkningsbegränsande kommunism som bara berör deras biologi och religion. Men i kina fungerar det så att man angriper inte copycats eller mjukvarupirater men lägger ansvaret på tillverkare att skydda sig själv, till exempel på det vis nvidia gör ! Jag vill inte gå in på vad som vore mest rättvist i en lagstiftning där det finns mer komplexa lagar att ta hänsyn till, men jag vore nog glad om man som nvidia har möjlighet att försvara sin produkt från användande i symbios med konkurerande producenters hårdvara. Om de släppte fritt att använda sina kort i en sådan symbios att ati användare har tillgång till physX eller cuda i samma aplikation som man använder ett ATI kort för 3d rendering har man ju i prinsip gett bort hela rättigheterna till sina egna patent och uppfinningar utan möjlighet att tjäna en krona på dom . Hur ska dom då driva sitt företag med vinst ? Nu har ju möjligheter till liknande lösningar som tillåter fysikberäkning kommit på banan, så nu är det i stället upp till användaren att välja om man vill använda en aplikation som stödjer de funktioner man anser sig ha nytta av, eller försaka tils utterligare stöd eller andra lösningar finns tilgänglig. Nu finns ju W7 och DX11 som har gått nvidia rakt i strupen och nu är det upp till de som utvecklar apikationer att välja vilken lösning som passar dem bäst... och för närvarande verkar ju ATI och dx11 vara en lovande lösning som jag kommer prova på alla sätt och vis. MEN kommer nu Nvidia med ett avsevärt kraftigare singel kort som fortfarande kör bättre på cuda och PhysX och ändå har stöd för dx11 tillsvarande 1,5X ett ATI 5870 och inte kostar mer än 5000 kr eller tillsvarande 3 stk 5870 kort i en dubbelgpu lösning som kostar mindre än 9000 kr. JA GISSA VAD JAG GÖR DÅ ?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shagy
Om det vore jag som utvecklade en grej så skulle jag också tänka att hela mitt arbete vore till spillo om vem som helst kunde göra samma sak utan att jag skulle tjäna på det..... Varför har man annars patenter... Att alla ska ha samma möjligheter på samma vilkor utan att lägga ner lika mycket tid, pengar och energi är ju kommunistiskt tänkande och det vet vi vart det ledde ! Se var utvecklingen är i dag i de stater som har ett sådant system och vilken standard människor har.. De ligger årtionden bakom i utveckling på de flesta områden. Förutom i kina där man har en form av öppen ekonomi på randen till teknologisk kapitalism och har en befolkningsbegränsande kommunism som bara berör deras biologi och religion. Men i kina fungerar det så att man angriper inte copycats eller mjukvarupirater men lägger ansvaret på tillverkare att skydda sig själv, till exempel på det vis nvidia gör !

Det här har ingenting med att skydda sig själva att göra. Att över huvud dra in ideologier i det hela är även det fullständigt befängt, eftersom detta inte har med dessa att göra.

Det här skyddar inte PhysX, det här stänger av physX för folk som redan betalat för sitt nvidia-kort. De skyddar alltså inte sig själva utan det här är att sabotera för motståndet i det att folk som har ett nvidia-kort ska tvingas avstå från radeon för att kunna fortsätta använda det kort de redan betalat för. Nvidia har redan fått betalt för kortet och alltså ska de ge fan i vilken övrig utrustning deras kunder väljer att ha. Det här har alltså ingenting över huvud taget att göra med att skydda sig själva. Hade det vart frågan om det så hade man fått se till att PhysX inte fungerar på radeon-kort. Men det är inte det här.

Det här är en sjukt ful variant av att hota de kunder man har genom att säga att "njut av ditt nvidia-kort, men köper du nått annat också så tänker vi sabotera det du redan betalat för".

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shagy
Om det vore jag som utvecklade en grej så skulle jag också tänka att hela mitt arbete vore till spillo om vem som helst kunde göra samma sak utan att jag skulle tjäna på det..... Varför har man annars patenter... Att alla ska ha samma möjligheter på samma vilkor utan att lägga ner lika mycket tid, pengar och energi är ju kommunistiskt tänkande och det vet vi vart det ledde ! Se var utvecklingen är i dag i de stater som har ett sådant system och vilken standard människor har.. De ligger årtionden bakom i utveckling på de flesta områden. Förutom i kina där man har en form av öppen ekonomi på randen till teknologisk kapitalism och har en befolkningsbegränsande kommunism som bara berör deras biologi och religion. Men i kina fungerar det så att man angriper inte copycats eller mjukvarupirater men lägger ansvaret på tillverkare att skydda sig själv, till exempel på det vis nvidia gör !

Detta handlar ju för fasen om folk som redan äger ett grafikkort från Nvidia. Har man köpt skiten måste man väl få använda det? Sluta svamla om kommunism och läs nyheten igen så kanske myntet trillar ner.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av shagy
...JA GISSA VAD JAG GÖR DÅ ?

Jag vet inte, men jag skulle föreslå att du köper ett nytt tangentbord, för din Caps lock har hängt sig.

Visa signatur

"We're paratroopers, lieutenant. We're supposed to be surrounded!" - Lt. Winters, Bastogne 1944

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlackZam
Vänta bara ett par år och vi kommer få se processorer från intel med integrerade Larrabee i hög prestanda segmentet och sen är det hej då till vanliga grafikkort.

Tjaä.

Larrabee är långsamt på vanlig polygonhantering, även i värstingversionen med runt 1.4 miljarder transistorer, vilket är den som visats senast. Om inte ens så mycket hårdvara kan ge så värst bra prestanda har inte de fristående grafikkorten mycket att oroa sig för.

Sedan kommer du aldrig att få något jätteflås i grafiken med en minnesbuss på endast runt 20GB/s (som dessutom måste delas med 4 processorkärnor och upp till 8 hårdvarutrådar); vi får gå tillbaks till tiden runt Radeon 9800 Pro och dylikt för att hitta så dålig minnesprestanda bland grafikkorten och då kunde ALL minnesprestanda användas av GPUn.

Larrabee i processorn kommer att vara en ersättare till integrerad grafik i moderkortschipsettet, det blir aldrig någon seriös konkurrent till fristående grafikkort...

Permalänk
Proffsmoddare

De skulle inte ha "stängt av" de som redan hade kort. De kunde istället ha gjort så att PhysX inte fungerar med ett amd kort och ett kort från den nya 300 serien som kommer. Så att alla som redan kör ett amd kort samt ett nvidia för physX inte måste ta ut sitt kort eller byta till 2 radeon.

Det hade varit smartare nu när 300serien inte är långt borta. Sen kan jag förstå att de vill ha sitt physX för sig själv när det är dem som lagt ut pengarna för det. Men att göra såhär nu för alla som redan har denna "setup" så att säga är inte ok.

Det blir som att införa en lag och sedan dömma alla som gjort detta tidigare när det var "lagligt" så att säga.

De bör ha gjort så att alla kort fram till 300 serien fungerar med ett amd-kort. Men så att ett kort från 300serien inte skulle fungera med ett amd. Då skulle alla veta att man inte kan använda ett 300 kort och använda som physX med ett amd kort.

Visa signatur

[Project]
WING X99

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scanian
Jag vet inte, men jag skulle föreslå att du köper ett nytt tangentbord, för din Caps lock har hängt sig.

Du har rätt, du vet inte.... Det var faktiskt med vilja för att framhäva den delen av texten jag använde stora bostäver
Klaga till Logitech för att dom tillåter folk använda stora bokstäver så fritt.
Och att till en stadighet klaga på alla former av skydd tror inte jag på.... Jag tror inte på att myndigheter ska få övervaka mitt privata användande av min internettlinje då jag använder den till väldigt privata saker som inte involverar pornografi ibland, men jag anser man har rätt att skydda sin ekonomiska investering. Och varenda kort nvidia har sållt är inte bara en investering för kunden men också en investering i utveckling av produkten för dom ! Och dom övervakar inte användningen av produkten utan försöker se till att man inte använder den för att förstärka sina konkurenter, och till att ge sina konkurenter en fördel över dom i ett område som dom har utvecklat och har en helhetslösning till erbjudande i själv.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shagy
Och varenda kort nvidia har sållt är inte bara en investering för kunden men också en investering i utveckling av produkten för dom !

Jo, men har man köpt ett kort av Nvidia så har man ju redan "dragit sitt strå till stacken". Man har ju redan betalat för produkten och därmed för användandet av den och dess patenterade teknik. Räcker inte det så säljer ju Nvidia sina grafikkort för billigt i så fall.
har man köpt kortet ska man få använda det om man så använder en bit hushållspapper som grafikkort eller ett GTX295.
Det handlar ju om att ändra förutsättningarna för köpet av produkten i efterhand och sedan kräva att dessa ändringar ska gälla retroaktivt. Jag undrar om det ens är tillåtet att göra så, men jag ska låta det vara osagt.

Edit: blev lite oklart.

Visa signatur

"We're paratroopers, lieutenant. We're supposed to be surrounded!" - Lt. Winters, Bastogne 1944

Permalänk
Medlem

Vissa här på forumet förstår inte vad som pågår och det stör mig.

- Nvidia vill att man bara ska använda deras produkt(er), vilket innebär att om man vill bygga ihop en dator (i framtiden?) så ska det helst vara Nvidias komponenter "all the way". Om inte det blir så så stängs en eller flera funktioner av, som i detta fallet PhysX.

Man förlorar helt enkelt sin frihet och rätt att välja vad man vill ha för märke/tillverkare på sina komponenter.

Till slut kommer det kanske sluta med att man bara kan välja mellan; Intel-, Amd- och Nvidia system.

Intels egna gpu, moderkort, hdd, minne, psu mm
nvidias egna cpu, moderkort..mm
Amds egna ... ni fattar...

Man vill ju helst kombinera, för det är ju så att vissa tillverkar bättre grejer än andra (det skiftar såklart, ibland är nvidias gpu starkare ibland amds)

Nu vill kanske folk som haft ett nvidia grafikkort ett bra tag byta till det nya amd, men behålla nvdias till physx...om något år så kanske nvida blir herre på täppan och då vill samma folk byta bort sin dåvarande värsting amd till det nya nvidia grafikkortet.

Av nvidia är det väldigt fel att nu några år senare ändra sig och säga;
- ne nu blir det inget mer physx för er som redan köpt våra g-kort för ni har amds grafikkort i pci-e sloten brevid.

Jag tycker att som kund så är det viktigt att ha friheten att välja olika komponenter utan att behöva få konsekvenser.

Visa signatur

Curiosity is the key to knowledge

Permalänk
Medlem

Hänger inte med här riktigt. Två frågor.

1) Vad är physx ?
2) Sen när kan man ha grafikkort från två olika tillverkare på samma mobo?

Visa signatur

CHASSI - BeQuiet Dark Base 900 Pro - CPU - Delidded Intel i7 8700K OC 5000Mhz @ 1,375V LLC 6 - MOBO - ASUS Z370 ROG Strix E-Gaming - GPU - EVGA RTX 3070 - RAM - 16GB G.Skill DDR4 3000Mhz - PSU - Seasonic 750W 80+ GOLD - AIO - NZXT Kraken X62 280mm - SSD - 1TB + 500GB Samsung 970 EVO Plus - MONITOR 25" ASUS ROG Swift PG258Q 1080p 1ms 240Hz - CHAIR - Maxnomic Chief Pro TBE - MISC - Corsair K70 LUX - Steelseries QcK Heavy - BENQ Zowie EC2-B - Sennheiser GAME ONE

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Weestman
Hänger inte med här riktigt. Två frågor.

1) Vad är physx ?
2) Sen när kan man ha grafikkort från två olika tillverkare på samma mobo?

Första fråga ska jag inte ens försöka förklara, använd google så fattar du vad physX är. Och andra frågan, man har kunnat använda det i ganska lång tid nu, men med Vista och WDDM1.0 så tog dom bort den möjligheten!? Men med Windws 7 och WdDM1.1 så går det igen!

Visa signatur

My Hardware:Ryzen7 1700//Asus Prime X370-Pro//16GB Corsair DDR4 3000mhz//Asus Geforce RTX 2070 Dual EVO

Permalänk
Medlem

Alla som tycker att nVIDIA skjuter sig själv i foten eller allmänt upprörda över nVidias tilltag.

Skriv av er till dem, det är det bästa sättet överrös dem med frågor om VARFÖR!!

Visa signatur

Dator 1: CPU i7 5820K@4.6Ghz|GIGABYTE X99 Gaming 5|Crucial ballistic 2x4GB 2400MHz, 2x8GB Crucial ballistic 2400MHz|Corsair AX750|ASUS Strix GTX 1070 |Intel 520 120GB|Intel 330 180GB |Intel 335 180GB |Seagate 1000GB | Phanteks Enthoo Primo |Kingston V300 240GB | Creative SB X-Fi

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shagy
Du har rätt, du vet inte.... Det var faktiskt med vilja för att framhäva den delen av texten jag använde stora bostäver
Klaga till Logitech för att dom tillåter folk använda stora bokstäver så fritt.
Och att till en stadighet klaga på alla former av skydd tror inte jag på.... Jag tror inte på att myndigheter ska få övervaka mitt privata användande av min internettlinje då jag använder den till väldigt privata saker som inte involverar pornografi ibland, men jag anser man har rätt att skydda sin ekonomiska investering. Och varenda kort nvidia har sållt är inte bara en investering för kunden men också en investering i utveckling av produkten för dom ! Och dom övervakar inte användningen av produkten utan försöker se till att man inte använder den för att förstärka sina konkurenter, och till att ge sina konkurenter en fördel över dom i ett område som dom har utvecklat och har en helhetslösning till erbjudande i själv.

Din argumentation håller inte riktigt, och försök dela upp texten i iaf något stycke.

Du anser att person som företag har rätt att skydda sin investering? Okej.. visst. Men när konsumenten och företagets åsikter krockar, som i det här fallet när Nvidia tar bort PhysX om ett AMD-grafikkort hittats i systemet.

Konsumenten har investerat i kortet genom att använda sina surt inarbetade pengar till att faktiskt köpt kortet för de funktioner som företaget i fråga hypat upp under månaderna som gått.
Företaget har å andra sidan investerat i PhysX (köpt upp Ageia samt lite kodning) och skulle nu enligt ett par i tråden känna behov av att skydda sin marknad genom att försöka låsa in kunden.

Enligt ditt synfält så har både konsument samt tillverkare rätt att försvara sin investering även i detta fall, vilket ger en rejäl krock när tillverkaren drar in funktionen konsumenten använder och kanske rent utav köpt kortet för.

AMD vinner inget på att folk kan köra PhysX med ett Nvidia-kort ihop med företagets Radeon. AFAIK så varken uppmuntrar eller stödjer AMD detta, utan det är något användarna fått till.

Och nej, PhysX-acceleration via GPU verkar rätt meningslöst om man ser till dels användandet i spel som kommit tills idag samt att man verkar kunna få ungefär samma funktioner genom att köra den via processor flertrådat som någon visade någon länk om innan.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shagy
Du har rätt, du vet inte.... Det var faktiskt med vilja för att framhäva den delen av texten jag använde stora bostäver
Klaga till Logitech för att dom tillåter folk använda stora bokstäver så fritt.
Och att till en stadighet klaga på alla former av skydd tror inte jag på.... Jag tror inte på att myndigheter ska få övervaka mitt privata användande av min internettlinje då jag använder den till väldigt privata saker som inte involverar pornografi ibland, men jag anser man har rätt att skydda sin ekonomiska investering. Och varenda kort nvidia har sållt är inte bara en investering för kunden men också en investering i utveckling av produkten för dom ! Och dom övervakar inte användningen av produkten utan försöker se till att man inte använder den för att förstärka sina konkurenter, och till att ge sina konkurenter en fördel över dom i ett område som dom har utvecklat och har en helhetslösning till erbjudande i själv.

Gör om gör rätt!
Det handlar inte om att nvidia vill hindra andra från att använda deras grejer.
Det handlar om att nvidia vill hindra folk från att använda andra grafikkort samtidigt som deras egna. Dessa två har inte med varandra att göra över huvud taget.

Det här är inget annat än en form av utpressning. Det nvidia egentligen gör är att säga till alla de som redan betalat att de är tvugna att fortsätta köpa nvidia-kort om de kort de redan betalat för ska fortsätta fungera som de ska.

Och vad du yrar om utveckling av produkt är ju bara rent nonsens. Har man sålt en produkt så har man, end of story. Att nvidia utvecklar sina produkter förändrar inte produkterna som redan är sålda. Har Nvidia sålt ett kort som ska klara av att göra A, B och C så ska kortet klara det. De kan inte i efterhand säga att "nej föresten, det ska bara klara A och B" bara för att man också köpt ett annat kort. Att man köpt någonting av konkurenten är inte en giltig anledning till att sabotera de saker samma konsument redan köpt från en själv.

Det här är lika puckat som om Dell skulle säga att alla Dell-datorer bara kan visa bild i 800x600 om ägaren också har en HP eller annat i samma hus.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

Men gud va alla är på 5'årings nivå!

nVidia utvecklar nya drivrutiner och täpper till loop-hål, buggar och gör förbättringar. Klart som fan att dom ser till att loophålet som missgynnar dom försvinner !?!

Om man köpte ett kort för ett år sedan för 2000kr och sedan idag ska uppgradera. Då vill ju nVidia att man ska fortsätta köra deras grejer hela vägen för att kunna utnyttja fulla funktionalliteten, klart om korvspa. Om då ATI får ett kort sålt för 2000kr och nVidia inte alls detta år... Vad tjänar då nVidia på att fortsätta utveckla?

Belga:
Och på tal om Dell, har ni någonsin försökt serva en Dell? det är de värsta som finns, bara deras special drivare, ofta fungerar inte andra tillverkares ljudkort/grafikkort som de ska eller så begränsar dom t.ex. chassit så att inte ett nytt nätagg går att installera... Dra inte in att Dell skulle vara nå förebild inte!

Visa signatur

AMD Ryzen 5 1600 @3.7Ghz
Vengence LPX 4x8gb @3000Mhz
Asus RTX3070
Lagring: Samsung 860 2TB SSD