Köpråd; GTX260 eller GTX 275 eller vänta

Permalänk
Medlem

Köpråd; GTX260 eller GTX 275 eller vänta

Hallå Hallå

Sitter i dagsläget på ett 8800GT 512Mb och har inga planer på att köpa grafikkort för 3-5 000 kr. Dustin har bra erbjudande idag på GTX 260 och 275 och undrar om det är värt att byta upp sig till dessa i dagsläget eller ska jag satsa på andra kort? Vänta? Vill inte betala mer än 2000 kr för ett grafikkort då jag har vettigare saker att lägga pengar på men vill kunna spela det mesta idag utan större problem.

Så ja, nej, vänta eller vad tycker ni?

Permalänk
Medlem

GTX 200 serien kommer att sjunka i pris någon gång efter jul för att Nvidia släpper GTX 300 serien då, så om du kan vänta i tre månader till med att köpa ett kort så borde du göra det.

Permalänk
Medlem

om du inte vill vänta så tycker ja att du ska satsa på 275 bra pris på den och du klarar dig ett bra tag me de kortet..

Men ska du vara som alla andra här som ska ha de värsta hela tiden så kan du vänta ett tag som Gir sa och köpa ett från 300 serien..

Permalänk
Medlem

Köp ett 275 om du kan få ett med referenskylaren, hemskt bra kort men jag är dock hemskt besviken på mitt Sparklekort med konstig kylare som inte klockar mer än 5 MHZ :C Enligt en säljare så ska många tillverkare börja använda den modellen.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

ni läser inte trådskaparens inlägg alls eller? han skrev klart och tydligt att han vill INTE lägga ut 3-5000 på ett graffe, vad f.... tror ni nvidias 300 serie kommer att kosta??

ont. det får du avgöra helt och hållet själv, det kostar att kunna spela nyare spel på ett hyfsad nivå, ju längre du väntar med att byta upp dig ju större förlust gör du iom att ditt nuvarande kort blir mer och mer värdelöst.
klart att du kommer att märka prestandaskillnaderna om du köper ett av korten du nämnde.
vänta? NEJ! enl. mig bör man väl byta graffe 1gång per år (pga värdeminskning och med tanke på 8800´s ålder)
köp ett 275! bra pris för ett hyfsad kort (tänker inte ens börjar att starta nåt amd krig, han var inne på nvidia då får det väl bli det)

Permalänk
Medlem

Synd att du inte var ute lite tidigare efter ett kort för komplett hade för inte så länge sen riktigt bra pris på xfx gtx260 black edition.
Jag skulle nog väntat på nvidias nya och see vad dom släpper vem vet du kanske också hittar mycket bättre erbjudande under tiden. (men nvidias kommer troligen kosta mer än 2k ibörjan)
Måste det vara nytt eller så? För hittade dettta kan nog säkert få det för 2k
http://www.blocket.se/gavleborg/EVGA_GTX285__SSC_Edition__238...

Permalänk
Medlem

Ja alltså klart man får bättre kort om man väntar men som sagt så känns de som att ett 275 kommer duga bra i 1 år. Det duger ju för allt idag plus lite till. Så det dröjer ju iaf innan det kortet inte pallar av nyare spel med bättre inställningar.

275 kostar hos inet 1899 kr med nvidias 3d glasögon på köpet, om dem är nåt att ha vet jag inte men alltid intressant att prova.

Får tacka för bra svar och överlägga om det blir en ny front till bilen eller ett grafikkort. Trisst med en så fruktansvärt dyr hobby som bil:/