Permalänk
Medlem

Guru fire i7 upplösningsfrågor

En snabb fråga.

Beställde en sådan utan FullHD, nu verkar det bara finnas sånna inne (med full hd).

Så till frågan på en full hd upplösning, kan man ha 1680 x 1050? dvs stödjer den det.

Då det andra alternativet stannar på 1680 x 900.

tack på förhand

Permalänk
Medlem

Vilka upplösningar du kan köra beror helt och hållet på kombinationen grafikdrivrutin och bildskärm och då jag inte äger eller har erfarenhet av datorn i fråga kan jag inte svara...
Vad jag rekommenderar generellt när man köper en full-HD laptop att spela på är att man kontrollerar huruvida skärmen stöder 1:1-mappning av signalen. Att spela i full HD kräver en del av grafiken och oftast mer än vad som är möjligt i en laptop men funkar inte skärmen enligt 1:1 i andra upplösningar än native resulterar det i att om full HD blir för tungt och du vill köra t.ex 1680x1050 får du antingen svarta kanter runt bildytan alternativt att bilden sträcks ut för att fylla skärmen med i olika grad konstiga effekter på hur objekt ser ut...
Att skärmen i en modern spel-laptop inte skulle fixa just 1:1 i annat än native är väl inte troligt men exempel finns.. Andra upplösningar än full-hd kommer alltså förmodligen att fungera utmärkt men om just 1680x1050 går att uppnå beror som sagt på om din skärm tar den upplösningen och om drivrutinen medger det som alternativ!
Funkar skärmen i upplösningen men drivrutinen inte medger den kan det dock kringås med diverse programvara som "tvingar" fram en upplösning så även om jag som sagt inte kan garantera något är magkänslan att du är rätt safe...

Permalänk
Medlem

tack för svaret, även om jag fortfarande är lite frågetecken haha

Har inte så stor erfarenhet av laptops så jag har ju bara utgått ifrån en vanlig skärm.

Min nuvarande dator som snart är 4 år gammal klarar ju att spela wow tex i 1680x1050.

Sen om det beror på datorn mest eller skärmen kan jag tyvärr inte svara på.

Men om en så pass gammal dator klrar och spela i den upplösningen har jag bara svårt att tro att inte gurun ska klara det.

Sen det där med ränder? jag trodde att 1680x1050 var en "widescreen" upplösning? dvs ingen konstig bild utan anpassad efter en widescreen skärm?

Laptops har väl inte 4:3 skärmar? eller har jag fått något om bakfoten?

Permalänk
Medlem

Nejdå, visst är det widescreen men mappar inte skärmen 1:1 efter signlen så fyller inte en upplösning på 1680x1050 ut en 1920x1200 utan antingen blir det som sagt svarta kanter runt bilden, eller också drar bilden ut sig för att fylla skärmen så t.ex människor blir bredare än vad som är verkligt. Och spel som wow i annat än maxupplösning klarar du säkerligen i full HD. Crysis blir värre, dock..
Oddsen talar dock för att du kommer klara dig just fine...och full-hd på skärmen är i allt annat inte precis en nackdel så i valet mellan full hd och t.ex 1680x900 hade jag kört full hd alla dagar i veckan..

Permalänk
Medlem

tack så mycket förstod betydligt bättre nu

är glad att det inte är en nackdel att ta fullhd!

då kan jag beställa den direkt

tack tack