Permalänk

radeon 5890 på G

Nvidia ser ut att få det svettigt
ATI förbereder lansering av 5900 serien lagom till Nvidia ska ut med sina nya kort.

AMD lanserade sin Radeon HD 5700-serie för mellanklassegmentet bara några veckor efter att man presenterade sin Radeon HD 5800-serie på prestandamarknaden. Nu har vi fått information som säger att man även förbereder Radeon HD 5900-serien för lansering, kanske inte förrän om några veckor eller till och med månader, beroende på hur utvecklingen av Fermi går hos Nvidia.

Som ni kanske minns från tidigare i april tryckte då AMD ut ett något uppdaterat RV790-baserat Radeon HD 4890 för att fajtas med Nvidias nya högprestanda kretsar. Radeon HD 5900-serien lär bli något av en deja-vu där Nvidia lanserar sina nya prestandakretsar och AMD drar fram det tunga artilleriet bakom fotsoldaterna.

AMD har redan idag det snabbaste singel-GPU grafikkortet på marknaden så man har än så länge ingen direkt anledning att lansera en snabbare serie, men man förbereder sig utan tvekan på konkurrentens nästa drag.

Källa Nordic Hardwere

Permalänk
Avstängd

amd har vunnit denna runda.
har kort att visa upp och sälja med dx11.
finner ett 5850 vara pris/prestanda kung dock för sin möjlighet att överklocka.

5890 kanske har 1ghz standard.

Permalänk
Medlem

4890 var väl snarare billigt artilleri istället för tungt sådant.

Permalänk
Medlem

Hela nyheten på NordicHardware bygger på id-strängar i betadrivrutiner för openCL. Så slutsatserna de drar är nog rena spekulationer.
Det finns rykten att 59-serien helt enkelt är 5870x2, dvs Hemlock (kanske med annan klockning än 5870).
Känns inte alls orimligt att de ändrar namngivningen på x2 korten till en egen nummerserie, då blir det mer fokus på att det är snabba kort istället för fokus på tekniken bakom. Ungefär som Nvidia med GTX295.