Bios update krash?! Acer Aspire 1360

Permalänk
Medlem

Bios update krash?! Acer Aspire 1360

Har en Acer Aspire 1360 hemma som jag lagar åt en bekant.

BIOS som var installerat var väldigt gammalt så jag tänkte att det nu var lika bra att uppgradera detta till det nyaste.

v1.15 kom med en Windows och DOS variant och jag har aldrig tidigare haft problem när jag flashat bios i Windows så jag gjorde det även nu.

Flashningen gick bra och jag fick meddelandet "OK" och sedan startades datorn om.

Nu däremot piper den en lång signal och två korta.

Kan det vara något som hänt bios? Jag tänkte jag kanske måste in i bios och ställa klockan t.ex. men problemet är att jag inte kommer in där genom att trycka F2 som det ska vara.

Någon som vet någon lösning på detta?

EDIT: Jaha nu verkar det som Acer fanskapen (ursäkta mitt språk) har lagt upp trasiga BIOS på deras hemsida. Enligt många på diverse forum har dem råkat ut för precis samma sak när dem flashat till 1.15. Hur kan man vara så dum som tillverkare att lägga upp BIOS som inte ens fungerar?!

Aja iallafall så går detta att fixa till genom att ändra läge på två switchar under tangentbordet och starta datorn med "FN" och "ESC" nertryckda utan batteri men med strömkabel i datorn.

Problemet för mig är dock att det behövs en reparationsdiskett för detta. Jag har hittat alla filer men eftersom inte denna dator har en diskettenhet måste man då ha tillgång till en USB-flobbystation vilket jag inte heller har.

Så min fråga är om detta går att ordna på en bootbar CDrom?
Jag har provat skapa en cdrom-start med Nero Burning Rom och valt den .IMZ fil som "crisis.exe" skapar.
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=129899
http://www.wimsbios.com/phpBB2/topic9965.html
Sedan la jag även till filerna bios.wph, minidos.sys och phlash16.exe men trots detta så började inte cdromen läsa som den ska. Om detta ens fungerar... Någon som vet om jag kan boota med cdrom istället för diskett? Det måste vell ändå gå... eller?