HP Pavilion DV6-1341 till bildspel/filmredigering?

Permalänk
Medlem

HP Pavilion DV6-1341 till bildspel/filmredigering?

Jag är ute efter en laptop som jag kan använda till att både visa och redigera egna bildspel/fullHD-film i. Jag använder Photodex Proshow Producer som bildspelsprogram och Adobe Premiere Elements för att redigera filmklipp i full HD för att sedan ibland blanda stillbilder och film i Producer. Kostnaden bör helst inte överstiga 10.000 kr.
Jag hittade igår en HP Pavilion DV6-1341 för 8.990kr som jag tyckte såg intressant ut spec-mässigt för en amatör på datorer som jag. Finns på t.ex. El-Giganten
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbara-da...
Lite utförligare spec på Alina.se
http://alina.se/Produkt.aspx?r=pl&T2=VJ693EA%23UUW

Nu undrar jag om den här datorn fixar mina behov, eller om ni vet någon som är bättre i prisklass under 10.000. Jag reser omkring och visar bildspelen idag med en 720p-projektor, men kan tänkas byta ut den framöver mot en 1080p. Men det är väl framförallt filmredigeringen som kräver mest kraft.
Hur stor inverkan har hårddiskhast. 7200 i den här mot vanliga 5400?
HP Pavilion-seriens pålitlighet?
Finns det några svagheter i specen?

Räcker USB 2.0 till för att använda en extern hårddisk vid uppspelning av bildspelen, även för att redigera egna HD-filmer från? Ifall hårddisken på datorn så småningom börjar bli full, ett färdigt bildspel ligger på c:a 30 GB.

Permalänk
Medlem

Bumpar tråden är lite intresserad själv av den här mest om hur folk upplever HP märket i sig eller om någon kan dela med sig om överhettning / känsla av den här datorn.

Kan svara och säga att 7200 vs 5400 rpm hårddisken är _MEST_ ett mätvärde och inte känslan av att det går fortare. Visst det kommer nog skära ner litegrann tidsmässigt ifall du renderar videos från hårddisken och göra datorn lite snabbare med spel inlagda på den men det kommer inte vara WOW factor precis.

USB 2.0 ska räcka gott och väl till bildspel från en extern hårddisk så länge det inte är gigantiska bilder som ska laddas varje gång vilket dina 30gb bildspel iofs kanske innehåller? Din externa hårddisk gärna får ligga på 7200 rpm. Skulle dock inte rekommendera att arbeta på en extern hårddisk genom usb2 om det används lite större och mer krävande program.

Permalänk
Medlem

Tack för svaret. Det jag är mest orolig för är Pavilionseriens ev. brist på pålitlighet, den lär ju ha en del problem med överhettning, i alla fall med AMD-processorer (Intel i den här maskinen). Det är inte så kul att behöva ställa in en visning med några hundra pers. i lokalen bara för att HP:n lägger av. Idag kör jag med en stationär Fujitsu-Siemens dator, men den är jobbig att bära med sig. Funderade också på om den högre hårddiskhastigheten kan innebära ännu större risker med överhettning.

Storleken 30 GB på färdigrenderade bildspel beror på att de är 30-60 minuter långa. Det är oftast reseskildringar med varvade berättelser till bilder, musikavsnitt och lite videofilm i HD-format.

Permalänk
Medlem

eSATA rekommenderas

eSATA är 3 ggr snabbare än USB-disk. Konstigt nog påverkar även valet av kabinett prestandan. Bra fungerade ICY BOX.

Permalänk
Medlem

Funderar själv på att skaffa denna dator.
Tror att du inte hittar en bättre för det priset, kommer täcka dina behov perfekt.
Plus att den är vit, fingeravtryck okänslig