Är de värt att köpa ny "spellaptop" nu?

Permalänk
Medlem

Är de värt att köpa ny "spellaptop" nu?

Hej
Jag funderar på att inhandla en laptop som ska klara av att spela de flesta nya spel som har kommit ut / kommer ut inom en snar framtid o undrar lite om de är värt att köpa ny dator nu? Finns de nya vassare modeller som kommer ut nu till jul tex, samt nu när de nya radeon korten är ute och nvidia's är på gång så kanske de händer nåt i laptopvärlden oxå?. De vore tråkigt att stå där med en ny dator för 7-10 tusen när de efter en månad kommit ut någonting ännu vassare.
Så frågan är ju ska man köpa ny dator nu? eller vänta till jul typ?
Om de finns trådar om de är redan så uppskattas länkhänvisning.
MVH Oscar

Permalänk

Klart det kommer ut bättre saker hela tiden, även om du köper en ny dator nu eller till jul.

Permalänk
Medlem

Jo men jag ser ju fortfarande hur han menar... Borde det inte komma laptop versioner av 58xx serien?

Permalänk
Medlem

Det kommer alltid något tuffare till ett lägre pris om man väntar. Till slut måste man bara slå till för att inte vänta förevigt.
Just nu är ju dollarn på årslägsta så det mesta är riktigt billigt just nu. Eventuellt går dollarn ner ännu mer framöver men det känns nog troligare att den kommer ligga stilla runt 7 kronor (sm den gör nu alltså).
Du kommer alltså troligast inte kunna göra några valutavinster på att vänta med inköp av dator.

Jag antar att du redan har funderat på alternativet att skaffa en stationär dator istället för laptop så vi behöver kanske inte ta den diskussionen?
Tyvärr så är det ju dock så att om du vill klara av att spela de spel som kommer ut framöver på en laptop borde du nog dubbla din budget.

Permalänk
Medlem

Jo om man väntar så kommer de ju självklart bättre saker, så max vänttid blir väl fram till jul, tänkte mest bara om de är några "kända" märken som har tänkt lansera någonting "stort" fram tills jul eller får man bara vänta o se? Om inte så finns de ju ingen större mening med att vänta
nja har redan an hyfsad stationär, och tar tillbaka att laptopen ska klara de flesta nya/kommande spel till att främst klara av wow på ett hyfsat sätt.

Permalänk
Medlem

Att köpa en spellaptop för 7-10K är inte något att rekommendera främst då g-kortet begäranas upplevelsen. Satsa hellre på en stationär speldator.

/K

Permalänk
Medlem

Det du isåfall väntar på är HP's Envy, men den spräcker troligen din budget, Alienware's 15" ligger ju på runt 16.000. Du borde kolla Dell studio xps 16 tråden, det är en spelduglig maskin som du kan få i utförande för runt 10k.

Mvh Nilly !Väntar på min DELL!