Permalänk
Medlem

Inget ljud i karmic:-(

Efter att ha instalerat vista och därefter ubuntu karmic har nu ljudet försvunnit, det som märktes först var att högtalarikonen hade försvunnit, även snabbknapparna föa att reglera ljudet har försvunnit.

I VLC fungerar dockl ljudet som det ska men inte i totem och om jag kan starta gnome-alsa-mixer manuellt och på så sätt reglera mastervolymerna.

När jag försöker starta "ljud" under inställningar kommer det bara upp en ruta som säger "Väntar på att ljudsystemet ska svara" någon som har varit med om liknande innan?

EDIT:
Har varit inne och tittat i loggarna och systemloggen ser ut så här:

Nov 30 00:18:09 user pulseaudio[3013]: lock-autospawn.c: Cannot access autospawn lock. Nov 30 00:18:09 user pulseaudio[3013]: main.c: Failed to acquire autospawn lock Nov 30 00:18:12 user pulseaudio[3018]: core-util.c: Failed to create secure directory: Åtkomst nekas Nov 30 00:18:12 user pulseaudio[3018]: lock-autospawn.c: Cannot access autospawn lock. Nov 30 00:18:12 user pulseaudio[3018]: main.c: Failed to acquire autospawn lock Nov 30 00:18:14 user pulseaudio[3023]: core-util.c: Failed to create secure directory: Åtkomst nekas Nov 30 00:18:14 user pulseaudio[3023]: lock-autospawn.c: Cannot access autospawn lock. Nov 30 00:18:14 user pulseaudio[3023]: main.c: Failed to acquire autospawn lock Nov 30 00:18:17 user pulseaudio[3027]: core-util.c: Failed to create secure directory: Åtkomst nekas Nov 30 00:18:17 user pulseaudio[3027]: lock-autospawn.c: Cannot access autospawn lock. Nov 30 00:18:17 user pulseaudio[3027]: main.c: Failed to acquire autospawn lock Nov 30 00:18:19 user pulseaudio[3032]: core-util.c: Failed to create secure directory: Åtkomst nekas Nov 30 00:18:19 user pulseaudio[3032]: lock-autospawn.c: Cannot access autospawn lock. Nov 30 00:18:19 user pulseaudio[3032]: main.c: Failed to acquire autospawn lock

OSV hela tiden kommer samma meddelande upp. vad betyder det?

Permalänk
Medlem

Google sa till mig att det dessa meddelanden kommer om pulseaudio inte kan skriva till ~/.pulse
Kolla i den mappen, det har nog blivit så att allt ägs av root. Verkar som en lösning vora att ta bort hela .pulse-katalogen

Gammal bugg, men liknande fel:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/330...

Permalänk
Medlem

tack för hjälpen, givetvis hjälper det inte att ta bort allt som har med alsa att göra... men jag tog bort .pulse mappen och omintallerade pulseaudio och nu funkar allt som en dröm igen:-)