Tunt ljud i hörlurarna?

Permalänk
Medlem

Tunt ljud i hörlurarna?

Hej!

Har ett litet problem här. När jag kopplar i min hörlurar så får jag riktigt riktigt tunt ljud, i stort sett ingen bas. Hörlurarna kan spela bas så det räcker och blir över för mig, men vill sig inte riktigt till datorn. Hörlurarna är Steel Series Siberia och moderkortet är Asus P6T Deluxe V2.
Om jag kopplar till t.ex. en förstärkare eller liknande så får jag mycket bättre ljud, men inte till datorn. Kopplar jag t.ex. en förstärkare till datorn så är inte ljudet tunt.

Har en liten idé, ljudkortet är för "svagt" för hörlurarna?
Om så är fallet, vad ska man köpa då? Budget 500-800kr och används i stort sett bara till musik. Kopplar analogt till förstärkare.

Visa signatur

O2+ODAC - Denon AH-D2000
MiniDSP SHD - Emotiva UPA1 - Had Oy högtalare

Permalänk
Medlem

Antagligen så är ljudkortet klent/dåligt har en kompis med samma problem med sina siberia, finns nästan ingen bas alls när han kör spotify. Har iofs inte testat med t.ex. min MP3 eller nåt annat system. Testade mina AKG k530 i en dator med integrerat ljud och hela ljudbilden kändes tunn och otillräcklig.

https://www.inet.se/datorkomponenter/ljudkort/asus-xonar-dx/6... lite dåligt med kontakter (bara analogt). PCI-E 774:-

https://www.inet.se/datorkomponenter/ljudkort/creative-sound-... detta ska vara riktigt bra för priset. Har själv X-fi Xtreme Music och är riktigt nöjd med det efter 3 år. Funkar kalas med AKG K530. PCI-E 512:-

https://www.inet.se/datorkomponenter/ljudkort/asus-xonar-d1/6... Samma som DX fast PCI dvs bara analogt men för övrigt bra ljudkort. PCI 803:-

Visa signatur

p4 3.4ghz 1290 (3 st ddr) radeon 9800 pro 128mb

Permalänk
Medlem

Xonar DX har faktiskt optisk ut; jag har ett själv. Dock använder jag bara de analoga utgångarna. Ljudet är en klar förbättring mot moderkortets ljudkrets.

Men jag har inte jämfört ljudet mot andra ljudkort så det är inget jag kan uttala mig om

Permalänk
Medlem

Det behöver ju inteha optisk ut då jag kan köra det via moderkort om jag vill. Vill bara ha bättre ljud till min förstärkare som jag för tillfället kopplar med 3.5mm till 2x rca.

Till mobiltelefon och förstärkare osv så får jag riktigt ljud, men som sagt i datorn så vill det sig inte riktigt.

Ska läsa på lite om det här med ljudkort och kan önska mig i julklapp eller köpa efteråt.

Visa signatur

O2+ODAC - Denon AH-D2000
MiniDSP SHD - Emotiva UPA1 - Had Oy högtalare