Asus M4A79 Deluxe "Cmos low battery"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Okt 2004

Asus M4A79 Deluxe "Cmos low battery"

Köpte Asus moderkort "M4A79 Deluxe, Socket-AM2+/AM3" från komplett, problemet är att jag får upp meddelandet "cmos low battery". Har testat byta batteri, återställt osv men inget verkar funka. Sparar inte bios samt att när man varit inne i bios och datorn startar om får jag ingen bild. Kan det vara så att jag fått ett söndags ex eller är biosen för gamla för min prolle(AMD Phenom II X4 965 Black Edition)??? Tacksam för svar.

Don't judge a book by its cover, unless you've read it //BokhandlareN

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Aug 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bokhandlaren
Köpte Asus moderkort "M4A79 Deluxe, Socket-AM2+/AM3" från komplett, problemet är att jag får upp meddelandet "cmos low battery". Har testat byta batteri, återställt osv men inget verkar funka. Sparar inte bios samt att när man varit inne i bios och datorn startar om får jag ingen bild. Kan det vara så att jag fått ett söndags ex eller är biosen för gamla för min prolle(AMD Phenom II X4 965 Black Edition)??? Tacksam för svar.

Testa uppgradera bios? eller du kanske sabbar någon garanti då? hade mycket problem med ett moderkort och en AMD x3 710.. kunde inte installera windows utan att datorn frös, testade presic allt.. till slut uppgraderade jag bios, and problem solved!

Gaming-PC > Intel 4770K > Asus Maximus VI Hero > EVGA 1080 FTW > Samsung EVO 500gb
HTPC: > AMD Phenom II 965 > AMD HD6950 > Kingstone V300 240gb
Playstation 4 Network > TaunyTiger - Främst NHL 18
Garaget.org

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jan 2007

Inte så att jumpern sitter fel?

{{P180, p5k, q6600, 4x1GB ddr2 Dominator, Asus 8800gts 640MB, Raptor 150GB + randomdiskar},
{mbp e2011 13"},
{Asus 1005p},
{e2100, p5gz-mx, 2x2GB ddr2, 250GB}}

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Okt 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SweSparky
Testa uppgradera bios? eller du kanske sabbar någon garanti då? hade mycket problem med ett moderkort och en AMD x3 710.. kunde inte installera windows utan att datorn frös, testade presic allt.. till slut uppgraderade jag bios, and problem solved!

Ja man kanske ska göra det, körde du med usb minne då eller?

Tror att jumpern sitter som den ska har inte rört något=)

Don't judge a book by its cover, unless you've read it //BokhandlareN

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
The Aland Islands
Registrerad
Sep 2002

Pröva flasha, det gör du enklast med en USB sticka Funkar inte det så skicka tillbaka kortet.

Asus Crosshair IV Extreme | AMD FX-8320E | G.Skill RipjawsX 2x8Gb | AMD Fury X | Corsair AX1200

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Okt 2004

Löste sig, tydligen hade brorsan flyttat jumpern....

Don't judge a book by its cover, unless you've read it //BokhandlareN

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Aug 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bokhandlaren
Ja man kanske ska göra det, körde du med usb minne då eller?

Tror att jumpern sitter som den ska har inte rört något=)

sent svar: japp med usb sticka.. smidigt som fan!

Gaming-PC > Intel 4770K > Asus Maximus VI Hero > EVGA 1080 FTW > Samsung EVO 500gb
HTPC: > AMD Phenom II 965 > AMD HD6950 > Kingstone V300 240gb
Playstation 4 Network > TaunyTiger - Främst NHL 18
Garaget.org