Permalänk

Temp problem med X4 630

En polare har precis köpt sig en AMD Athlon2 X4 630. Nu är det så att den visar väldigt knasiga temperaturer. Både everest och hwmonitor visar 20c idle på alla 4 kärnorna och 70c på cpu. Efter ca 3 timmar World of Warcraft så visas 25c på alla kärnor och 79c på "cpu". Personligen så tror jag inte på att cpu är över 70-79c och det är dessutom ganska ointressant då det är kärnornas temp som är viktiga. Men samtidigt så tycker jag att 20-25 idle är väldigt lågt även för kärnorna. Cool & quiet är på för tillfället men ska stängas av senare. Tycker dock inte att processorn borde vara nedklockad med tanke på att han sitter och spelar. Ska man ge fan i att bry sig om tempen och anta att det är fel på sensorn vilket inte är allt för ovanligt? eller är det värt att tänka på? Ni som äger en X4 630 eller 620 får gärna säga vad ni har för temps.

OBS! Prollen är ej klockad och kyls av en Freezer 7 Pro rev.2 på ca 1500rpm. Chassit är ett original Antec 300 + två fractal där fram.

Permalänk
Medlem

Kan vara bios som ännu inte har korrekt läser av tempen. Se om det finns biosuppdatering och vad det isåfall gör åt temperaturvisningen.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara