Problem med CORSAIR 4GB DDR3 XMS3 DOMINATOR PC3-12800 1600MHZ CL9 (2X2GB)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Jan 2010

Problem med CORSAIR 4GB DDR3 XMS3 DOMINATOR PC3-12800 1600MHZ CL9 (2X2GB)

Halloj!

Byggde ihop min nya dator här för ett tag sedan.
När jag började kolla runt lite såg jag att mina minnen bara kördes i 533 MHz även fast det är 800 Mhz minnen.

Jag har provat att ställt upp minnerna i bios till 1600 samt höjt volten till 1.8 V som det ska vara enligt anvisning.

Men när jag gör detta så får jag bluescreen och datorn startas om :S.

Kan det vara så att minnerna är trasiga eller har det något med åtkomsttidstimingen att göra, då jag såg att den inte var 9-9-9-24 i bios?

Länk till minnerna : http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=481132

Oerhört tacksam för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Jul 2006

Re: Problem med CORSAIR 4GB DDR3 XMS3 DOMINATOR PC3-12800 1600MHZ CL9 (2X2GB)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stoffelito12
Halloj!

Byggde ihop min nya dator här för ett tag sedan.
När jag började kolla runt lite såg jag att mina minnen bara kördes i 533 MHz även fast det är 800 Mhz minnen.

Jag har provat att ställt upp minnerna i bios till 1600 samt höjt volten till 1.8 V som det ska vara enligt anvisning.

Men när jag gör detta så får jag bluescreen och datorn startas om :S.

Kan det vara så att minnerna är trasiga eller har det något med åtkomsttidstimingen att göra, då jag såg att den inte var 9-9-9-24 i bios?

Länk till minnerna : http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=481132

Oerhört tacksam för svar!

Var timingsen högre eller lägre i bios? Var dom lägre ställt i bios är det mycke möjligt att det är där problemet ligger, hursomhelst så ställ dom som dom ska vara och prova!