Problem med Lightbox och CSS, fönstret förstoras

Permalänk
Medlem

Problem med Lightbox och CSS, fönstret förstoras

Hej!
Jag håller på att ordna med min förenings hemsida i Dreamweaver CS4, och för att visa bilder snyggt har jag valt att använda Lightbox. Det funkar jättebra med ett undantag; när man klickar på en bild för att starta Lightbox så breddas fönstrets bakgrund åt höger. Alltså istället för att bara fylla upp fönstret som jag fått det att göra hittills så breddar det ut till höger om skärmen så man måste scrolla, och alla bilder följer med eftersom de centrerar sig. Säg att mitt fönster är 1000px brett, men efter Lightbox tillkommer ytterligare 300px eller så. Detta försvinner när man laddar om sidan.

Jag har gjort några tester med blanka sidor. När jag gör en enkel sida med en enda div-tag fungerar det klockrent, ingen breddning. Men när jag prövar att göra en med header och footer över och under huvuddelen så händer samma sak igen. Därför borde det vara när man introducerar dessa div-tags som problemet börjar.

Jag har ingen aning vad som orsakar det och hur man kan åtgärde felet, så jag undrar om någon här kan hjälpa mig. Är det i själva lightbox.css som man kan ändra, eller måste man göra en ändring i div-tagsen på varje sida med bilder?

Tacksam för hjälp,
/Martin

Permalänk
Medlem

Använd en bättre, t.ex. FancyBox som för övrigt anpassar storleken på bilden utefter skärmstorleken. Något som är bra i vissa lägen, mindre bra i andra. Men jag tror det skulle passa era behov.

Permalänk
Medlem

Tack för tipset! Jag ska pröva den imorgon. Har den samma funktioner som lightbox är jag nöjd.

Permalänk
Medlem

Det funkar skitbra! Än en gång, tack för tipset. Jag visste att det fanns flera alternativ till Lightbox, men en rekommendation var nog behövlig.

/Martin