Permalänk
Medlem

Daton startar inte. Batteriet?

Hej!

Jag har haft en massa problem med mina sladdar till datorn, ibland så har vi suttit så konstigt att sjävla kontakten böjts och gått sönder för laddaren (Alltså för laddar enheten, inte för själva datorn), 2-3 ggr har vår härliga valp ätit upp laddaren så vi har köpt ett ex antal nya.

Nu senaste gången köpte vi en, det lyser där man stoppar in laddaren men datorn vägrar blankt att svara.

Testade att ha i den över natten men ingenting hände.

Kan det vara batteriet eller är det datorn som har pajat?

Och visst ska det fungera att ta ur batteriet och bara ha i kontakten och ändå starta den? Har för mig att man ska kunna.. Men jag kan iaf inte

Så tacksam för hjälp.

Permalänk
Medlem

har du rätt strömstyrka på nätaggregatet, rätt fasad

Permalänk
Medlem

Hmm.. Nätaggregatet? På en Laptop? Nu hänger jag inte riktigt med

Permalänk
Medlem

var tror du strömmen kommer i från, det kallas nätaggregat, som driver datorn och laddar batteriet, men du verkar inte förstå enkla saker. Så jag slutar här.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chander
var tror du strömmen kommer i från, det kallas nätaggregat, som driver datorn och laddar batteriet, men du verkar inte förstå enkla saker. Så jag slutar här.

Det finns en anledning till varför jag skrev att jag har fel med datorn, och det finns en anledning till varför jag sa "nätaggregat".

Det kanske är lätt för dig, som kan det redan, men jag som är okunnig inom ämnet har inte den blekaste aning om vad du snackar om.

När du skriver nätaggregat så tänker jag på det som jag har i min stationära. Var den finns i en laptop och att det ens fanns någon sådan där hade jag inte en susning om. Tack för "hjälpen" iaf.

Permalänk

Laddaren kallas även adapter eller tom nätdel till laptops beroende med vem man pratar,

Lite olika namn men same shit.

Det är själva laddaren (adapter/nätdel) är den rätt för din dator?
Samma märke & model som den gamla, man kan inte bara ta en laddare (nätdel) som ser ut att passa, de kan ha fel polaritet samt värden.

Har du rätt laddare så testa plocka ut batteriet, naturligtvis utan att laddaren är anskuten, anslut sedan laddaren.

Är det fel laddare så ta med din laptop den en dator butik där kan de hjälpa dig att få en rätt till din laptop, eller om du har en datorkunnig kompis eller granne som kan hjälpa dig,
eller Ring till en bra datorbutik & fråga efter rätt laddare till din maskin.
Det de behöver är Märke & modell på din maskin för att fixa fram rätt åt dig

sedan får man väl se till att ha lilljycken borta från den sladden, verkar fått smak för sladdar :), till den dagen den får en bra stöt

Är det rätt laddare (& den är hel) & maskinen inte startar utan batteri så kan det vara värre fel, lite svårt att felsöka med knappa kunskaper på ett forum & beskriva fel om vad göra.

Fråga folk kring dig som är nearby att hjälpa dig om det inte löser sig alt fråga en bra datorbutik om de kan felsöka maskinen, (kostnadsfråga)

Hoppas det fixar sig &Lycka till .