Fryst pizza blir hård i ugnen
Någon som kan det här med frysta pizzor? Eftersom jag är både kass på att laga mat och har för lite tid över till att göra det själv varje dag brukar jag titt som tätt köpa frysta pizzor i butik. Grejen är den att det är ett fenomen som uppstår ibland och jag kan för allt i världen inte komma underfund med vad problemet är.
Ibland när jag tar ut pizzan ur ugnen är hela pizzan hård och krispig. Kan vara svårt att skära i pizzan överhuvudtaget. Jag gillar INTE pizzor på det här viset. Dock andra gånger (dock allt för sällan) så blir pizzan mjuk rakt igenom och den känns nybakad och god. Saken är den att jag fattar inte vad som orsakar den stora skillnaden eftersom pizzan är i ugnen lika länge och på samma höjdläge. För att undvika ytterligare hårdhet brukar jag ta ut pizzan någon minut tidigare och värma sista biten ett par minuter i mikron. Värmer jag kortare tider smälter inte ens osten.
Stoppar jag möjligen in pizzan för tidigt? För sent kan man väl knappast stoppa in den eftersom ugnen är inställd på den temperatur förpackningen anger.
Spelar det någon roll om man slänger in pizzan på en plåt som blivit uppvärmd med ugnen eller på en kall plåt?
Eller är min ugn för kass helt enkelt? Dock tycker man inte pizzan borde bli ok ibland och ibland inte om det var ugnen som spökade.
Eller kan det vara så att det helt enkelt beror på hur pizzan har hanterats efter den bakats? Kan den ha tinats upp någonstans under leverans till butik etc.? Dock tycker man det borde vara mer ett undantag än en regel i motsats till mina hårda pizzor.
Kom igen nu och fixa till mina pizzor...!