Permalänk
Medlem

Hårdvaruraid i Ubuntu

Jag har en gamal intel 1.4 ghz burk med 512mb rdram,den tänkte jag jag testa att ha som server.
Jag har även ett gammalt Promise Tx2 idekort,jag kommer ju in i raidkorets menu och kan ju välja dom raid jag vill. Har 2 lika hdd och kort autosetup,då väljer jag te Preformance och kan välja desktop,server a/v Editing,jag har testat både desktop och server.

Array setup conf blir Mod = stripe spare driv =0 Drivs use =2 Sen storlek som bli dubbelt. så längt verkar ju allt funka bra.

Men när jag kommer in en bit i installation och den ska partionera så kan jag bara välja en hdd i taget? och hela arrayen finns inte alls?

Någon som vet vad jag gör galet? mvh Henke

Permalänk
Medlem

jag ser ingen ide att köra "hårdvaru" raid (ditt kort är snarare fake hårdvaru raid som är mkt sämre än software raid med mdadm)

Kör mjukvaruraid istället med mdadm så får du en BRA raid lösning.

Nu kommer det att bli flamewar ang hårdvaru vs mjukvaru, men jag har gjort och kommer alltid att köra mjukvaruraid även på mina dyra 3ware raidkort (6000kr). Eftersom jag får ut bättre prestanda och enklare att configurera osv.

Permalänk
Medlem

=JoNaZ= ok. Jag har läst lite ang mjukvaruraiden och det är fler som rekomenderar det vad jag läst, och som sagt detta 200 kr kort från 19XX talet rockar kanske inte det bästa:)

Men du,nu har jag plockat i 4 lika hdd, 2 på varje idekabel från tx2 kortet och satt dom i stripe,kan jag installera ubuntu 9.10 på en hdd nu då och sen fixa raiden när installationen är färdig? Mvh Henke

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Hmm skumt jag har en array på tx2 kortet och installerar ubuntu,men när det är klart och jag tar ut skivan och startar om så hittar den inte hdd.

Kan jag köra mjukvaruraid med vanliga idekanalerna på moderkortet? mvh Henke