Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Småland
Registrerad
Jan 2003

Minnesproblem?

Hej,

Kör ett Corsair Dominator DDR3 1600 mhz cas8-8-8-24 kit på ett Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P tillsammans med en Phenom II x4 965 och har väldiga problem att få minnena stabila i 1600 mhz om jag spelar, memtest86 fungerar utan några fel alls men alla spel jag spelar avslutas efter ett tag. Detta problemet finns bara om jag kör minnena i 1600 mhz, inte 1333 mhz.
Tycker det är väldigt konstigt eftersom memtest86 fungerar fint.

Kör allting oklockat som test förutom CPU NB som är höjd litegrann för att den ska vara stabil i memtest86 i den minneshastigheten.

Någon som har någon ide om vad som kan vara fel?

MVH Per

Intel i7 5820k @ 4,5 GHz ][ Kraken X62 ][ Asus X99-A ][ 32 GB Corsair ][ Sapphire RX480 4GB ][ SB X-fi Fatal1ty ][ Samsung 850Pro 512 GB ][ Corsair RM650 ][ Corsair 400Q ][ Asus MG278Q

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Höj minnesvolten lite också så kan den bli mer stabil. det står vilken den skall ha på minnestillverkarens hemsida.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Småland
Registrerad
Jan 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Höj minnesvolten lite också så kan den bli mer stabil. det står vilken den skall ha på minnestillverkarens hemsida.

Ska vara 1,65v på dem och jag har testat olika ända upp till 1,75v (blir 1,78 enlight bios) och ingen skillnad.

Börjar få slut på ideer att testa =/

MVH Per

Intel i7 5820k @ 4,5 GHz ][ Kraken X62 ][ Asus X99-A ][ 32 GB Corsair ][ Sapphire RX480 4GB ][ SB X-fi Fatal1ty ][ Samsung 850Pro 512 GB ][ Corsair RM650 ][ Corsair 400Q ][ Asus MG278Q