Problem överklocka 5750 - GPU

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2010

Problem överklocka 5750 - GPU

Hej,

Jag har ett problem - jag kan inte överklocka min gpu. Jag kan överklocka minnet utan problem - men när jag ökar gpu klocken så händer inget.

Jag är osäker om det någonsin fungerat.

Just nu har jag 10.3 beta drivarna installerade. Jag har även testat installera 10.2 och 10.1 igen. Jag har testat med de olika ccc versionerna som hör till de olika drivrutinerna.

Jag har testat att överklocka både i CCC och i MSI Afterburner (tror det är typ samma som rivatuner). Jag har testat att överklocka i båda - också testat att ha bara ett av programmen av dem installeraded för att se om de störde ut varandra.

Jag försöker kolla klockan i cpu-z och everest.. Men står 700 mhz oavsett vad jag höjer klocken till. Däremot så ändras som sagt minnesklocken på en gång...

Jag har slut på idéer, vad kan jag göra?

En sista grej - jag har även monterat en ny fläkt - accelero l2 pro... och kylflänsar på mosfet och vrm. (förutom på en vrm - hade en kylfläns för lite)

Server: CPU - i7 3960x | GIGABYTE X79-UD3 | RAM 24GB 1600MHz | Corsair HX750(MDPC-X) | Fractal Design R4 | Intel 530 SSD 240GB | Dell U2311h
HTPC: i5 6600k, 1060 GTX, 8GB Ram, 256 GB SSD.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2010

Jag har nu testat att köra drive sweeper i safe-mode och installerad 10.2 paketet.

Direkt när jag startar cpu-z och väljer "Graphics" så står det t.ex. 735 i typ 2-3 sekunder, sedan återgår den till 700.

Är den klockat till 735 - bara att cpu-z inte visar mer? Eller är det något annat fel?

Server: CPU - i7 3960x | GIGABYTE X79-UD3 | RAM 24GB 1600MHz | Corsair HX750(MDPC-X) | Fractal Design R4 | Intel 530 SSD 240GB | Dell U2311h
HTPC: i5 6600k, 1060 GTX, 8GB Ram, 256 GB SSD.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ludvika
Registrerad
Nov 2008

Klockar du i ccc?

Dator 1: Intel core i7 3930K @ 4,7Ghz, Asus P9X79 Deluxe. Crucial Ballistix Tactical Tracer DDR3 (32GB),Crossfire 2x MSI Radeon 7970 OC Edition 3GB, Tagan 800W NA, SanDisk 120GB systemdisk, EK 360 kit + 120mm extraradiator.
Dator 2: AMD FX 8350, Gigabyte 990FXA UD3, Crucial ballistix DDR3, Nvidia GTX 480, Corsair 650W, 2x OCZ Agility, Thermaltake bigwater 760 vattenkylning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2010

Ja, har även testat med MSI Afterburner - det är dock avinstallerat för att utesluta att det ska störa ut CCC.

Jag såg nu att det även finns: Current Values i CCC också. Den går upp till en viss klock - men sedan ner till 700 igen.

Jag kör "Test Custom Clocks" och får "passed"

Server: CPU - i7 3960x | GIGABYTE X79-UD3 | RAM 24GB 1600MHz | Corsair HX750(MDPC-X) | Fractal Design R4 | Intel 530 SSD 240GB | Dell U2311h
HTPC: i5 6600k, 1060 GTX, 8GB Ram, 256 GB SSD.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2010

Nu fattar jag! Det verkar vara någon typ av "cool-and-quiet" funktion som drar ner den till 700 mhz när den inte är belastad. Men om jag drar igång typ furmark visar den rätt..

Nu lite OffTopic:
Vad tror ni kan vara bra clock?

Jag testade 830/1300 nu och får max 71c...
Vågar jag sträcka mig längre?

Jag har som sagt ett accelero l2 pro och kylflänsar på mosfet och vrm - förutom en vrm. Någon som kanske har en över och vill skicka för en billig penning??

Server: CPU - i7 3960x | GIGABYTE X79-UD3 | RAM 24GB 1600MHz | Corsair HX750(MDPC-X) | Fractal Design R4 | Intel 530 SSD 240GB | Dell U2311h
HTPC: i5 6600k, 1060 GTX, 8GB Ram, 256 GB SSD.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Jan 2010

Vid 850/1300 får jag max 70c med 90% fläkt
På 830/130 som jag angav ovan hade jag 85%

Server: CPU - i7 3960x | GIGABYTE X79-UD3 | RAM 24GB 1600MHz | Corsair HX750(MDPC-X) | Fractal Design R4 | Intel 530 SSD 240GB | Dell U2311h
HTPC: i5 6600k, 1060 GTX, 8GB Ram, 256 GB SSD.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
... Någon skog?
Registrerad
Jul 2009

försök att hålla dig under 80-85 grader så är de lugnt

4790K @4.6 | EVGA GTX1080 Founders Ed. | 16gb ram | 240+120+40gb ssd | 14TB mekanisk lagring