Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nora
Registrerad
Aug 2009

Problem med moderkortet

Det är såhär att jag har ett GA-MA770-UD3 (rev. 1) och har en Amd Phenom II x4 965, men när jag kollar på min dators egenskaper så står det att jag bara har 1,6ghz fast jag ska ha 3,2GHz.

Om jag använder mig av t.ex. Everest så hittar den inte vad mitt moderkort är för något, har även haft problem med att min T-bord inte funkar i menyn där man väljer felsäkert läge så jag tänkte uppdatera bios, men det värkar inte finnas till 64bitars system.

så jag undrar ifall någon av er har några tips på vad felet kan vara.

\\ i7 6700k @ 4.5 Ghz \\ GTX 1080 @ 2000/14000 \\ 16gb 3000 mhz ram \\ Z170A-G45 Gaming MSI \\ Intel 600p 256gb m.2 nvme\\ intel 520 ssd 480gb \\ ADATA SP550 120gb \\ WD 3tb hdd \\ 2 st 1tb hdd (Seagate + WD) \\ ENTHOO EVOLV ATX GLASS \\ Fractal Design Newton R3 1000W \\

[img]http://valid.x86.fr/cache/banner/7vlpqw-4.png[/img]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nora
Registrerad
Mar 2005

Har för mig du redan fixat detta med bios flash eller vart det misslyckat?

| - Phenom II x2 550 3,1ghz - 2 x 2gb Corsair XMS2 - Sapphire Radeon HD3870 @ 785/1286 - 320 GB samsung Spintpoin unt 1 tb samsung spinpoint - Lian li PC-K56

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Jul 2006

Re: Problem med moderkortet

Citat:

Ursprungligen inskrivet av vaoen
Det är såhär att jag har ett GA-MA770-UD3 (rev. 1) och har en Amd Phenom II x4 965, men när jag kollar på min dators egenskaper så står det att jag bara har 1,6ghz fast jag ska ha 3,2GHz.

Om jag använder mig av t.ex. Everest så hittar den inte vad mitt moderkort är för något, har även haft problem med att min T-bord inte funkar i menyn där man väljer felsäkert läge så jag tänkte uppdatera bios, men det värkar inte finnas till 64bitars system.

så jag undrar ifall någon av er har några tips på vad felet kan vara.

Att CPUn bara går i halvfart kan bero på att antingen har du cool n quiet aktiverat eller så är det för att du har en äldre bios version, jag tror på det sistnämnde då det krävs ett nyare bios för att supporta 965an med den brädan du har.

Bios har inget att göra med vad du har för OS 32bit eller 64bit, du kan använda dig av @bios för att flasha: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_List.a...

Bios filen hittar du här: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.asp...

Det borde lösa ditt problem ang. CPUn.