Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Swe
Registrerad
Mar 2010

Grafikkortsstrul (?)

Hej och hå.

Det är så att jag har köpt en ny dator från Inet.se och det är något konstigt när jag startar datorn. När jag knappar på datorn så blir det helt svart och "strömknappen" på skärmen blinkar tills jag kommer in i windows då är allt normalt. Eller så (om jag byter uttag för skärmen) ser jag bara det första.. dvs. moderkorts-märke och att windows laddar tills jag kommer in i windows, då blir det svart. Jag har 2st SLI-kopplade Nvidia GTX 285. Jag har provat alla fyra uttag för skärmen och jag har de senaste drivrutinerna. Jag har även kollat i Nvidia control panel men hittar inget som löser problemet.
Skärmen är en Samsung 2233RZ. Har också Windows 7.

Det kan även bli lite konstigt ibland när jag lirar Cod MW2. Efter det har laddat så kan datorn tabbas ut i windows sen halvt in igen så att säga. Men när det tabbar in så låser datorn sig och jag kan inte göra något. Det blir helt svart så jag måste knappa datorn. Kan det ha nått med det andra dilemmat att göra?

Tacksam för svar / Jdn

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Summer '79
Registrerad
Maj 2002

Mer info, speccs etc.

▩ Monitor: ASUS 27" ROG Swift ▩ CPU: Intel Core i7 4770K @ 4.2Ghz ▩ Motherboard: Asus Maximus VI Hero ▩ GPU: ASUS 2080 Ti STRIX OC @ 160Mhz+ core / 700Mhz+ memory ▩ Memory: Kingston Beast 16GB @ 2400Mhz ▩SSD: Samsung 860 EVO ▩ PSU: Corsair AX 860W 80+ Platinum ▩ Chassi: Corsair Obsidian 750D ▩ 3Dmark Time Spy: 11047 ▩ Valley Benchmark: 6802

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Swe
Registrerad
Mar 2010
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flashen
Mer info, speccs etc.

Speccs?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Feb 2010
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JdnDUDE
Speccs?

Specifications, vad har du för komponenter i din dator?

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

Re: Grafikkortsstrul (?)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JdnDUDE
När jag knappar på datorn så blir det helt svart och "strömknappen" på skärmen blinkar tills jag kommer in i windows då är allt normalt. Eller så (om jag byter uttag för skärmen) ser jag bara det första.. dvs. moderkorts-märke och att windows laddar tills jag kommer in i windows, då blir det svart.

Jag har 2st SLI-kopplade Nvidia GTX 285. Jag har provat alla fyra uttag för skärmen och jag har de senaste drivrutinerna.

Vad kör du för kabel till skärmen? Ren DVI, DVI>VGA, DVI>HDMI eller nån konstig kombination med adaptrar?

Annars är svaret relativt enkelt. Avinstallera NVidia Display Driver i kontrollpanelen/program, stäng av datorn, skicka in kabeln i det uttag där du har POST och windows laddning (det är din primära port, btw) och väl inne installerar du senaste Forceware från www.nvidia.com igen.

Glöm sedan inte bort att återaktivera SLI i NCP.

i7 8770k @ 5.2 | MSI Z370 KRAIT | 32 GB DDR4-3200 | AX850W
EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync