Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2009

5870 problem...

Tja!

Har köpt ny dator nyss men får det inte att fungera bra.
Själva datorn funkar fint men då jag ska spela börjar problemen
Jag får bara ut ca 10-20 FPS då jag spelar WoW vilket inte alls är särskilt krävande.

Jag har testat med både nya 10.3 och drivrutinerna från skivan men de var ingen skillnad.

Är de nån som har den blekaste om vad det kan vara för problem så är jag tacksam för all hjälp.

Min setup:

Grafikkort: XFX Radeon HD 5870 1GB GDDR5
Chassi: Cooler Master HAF 922 Midi Tower Svart
Brännare: Sony NEC Optiarc DVD±RW burner AD-7240S
Hårdisk: WD Caviar® Black 750GB, 3,5", SATA
Ramminnen: Corsair Dominator DHX+ DDR3 1600MHz 4GB
Moderkort: ASUS P7P55D, P55, Socket-1156
Nätaggregat: Corsair TX 750W PSU
Processor: Intel Core i5-750 (2,66ghz)

Operativsystem: Windows 7 64-bitars

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Dra hem CPU-Z och GPU-Z och visa oss lite vad som står där, så kan vi kanske få rätsida på ditt problem.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Totalt jävla mörker
Registrerad
Nov 2003

Som jag förstått det i städer/raid är det cpu som sätter stop för fpsen

i7 4770k @ 4.4 with 1080ti 2050/11800 med PQ438Q
Retired 680 GTX SLI @ +120 +500

Retired i5 750@4116 speedstep+vcoreoffset = Love idle/load 1.02-1.34
5970@925/1250

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2009
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tretton37
Som jag förstått det i städer/raid är det cpu som sätter stop för fpsen

I det här fallet är det inte CPU som sätter stopp för FPS:en

Får dra hem programmet då jag kommer hem så lägger jag upp en print.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2010
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tretton37
Som jag förstått det i städer/raid är det cpu som sätter stop för fpsen

Fel, WoW använder sig av extremt mycket shaders, och det är alltså till en väldigt stor del upp till grafikkortet.

WoW är även ett väldigt gammalt spel, jag fick till exempel sämre prestanda, och mycket mer värme utveckling på mitt gts250 kort när jag körde med Default inställningar.
Men när jag ökade allt till ultra och satte på alltihop, då helt magiskt sänktes värmen och prestandan _ökade_ ....
Det för mig säger: WoW är värdelöst tyvärr, deras grafikmotor är allt ifrån bra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Dec 2004

ATI är inte bra med wow.

Derp

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2009

Men andra som har samma saker i datorn som mig spelar i över 100fps.
Jag får bara ut 10-20fps

Vilket innebär att nått är fel...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Forze
ATI är inte bra med wow.

Yeah right... Behövde inte ens kolla din sign för att gissa att du har ett nvidia kort

Anyway, det är helt klart något som inte stämmer om du inte får mer än 10-20 fps i wow.
Som rekommenderades innan, dra hem gpu-z och se vilken klockfrekvens kortet går på när du spelar.

Är det bara i wow du får dålig fps? Har du ställt om saker i CCC?

Mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2009

Problemet är löst.
Slog av strömsparläget på PCI i strömalternativ i windows 7som var standard. Funkar fint nu

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Nä, det måste vara ATi som är dåliga i WoW....... not!

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud