Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skara
Registrerad
Mar 2010

knepigt med minnena

jag har ocz pc2 8500 2st 2gb men jag kan bara använda ett, jag hade andra minnen och jag trodde dom var trasiga så jag köpte ocz minnena men det blir samma fel med dom nya minnena

om jag har i bägge minnena en stund sen startar jag något program vad som helst för program (spel,internet) allt sånt men sen när jag tar ut ett minne så funkar datan klockrent

jag har en amd athlon 64 X2 Dual Core processor 6400+ 3.20 GHz min processor kylare hängde med när jag köptde den

mitt morderkort Gigabyte GA-M720-US3 - moderkort - ATX - nForce 720D MCP

jag har ATX 1000 watt nätaggregat

grafikkort asus EAH3650 series

hårddisken är sata

jag har testat olika operativ system det är windows xp vist och 7 och det blir samma fel på allt

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Vilka platser har du testat att sätta dina minnen? De två gula eller de två röda?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skara
Registrerad
Mar 2010

jag sätter i dom en gul och en röd

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skara
Registrerad
Mar 2010

datorn startar inte ens om man har i dom i samma

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Jul 2006

Du ska ha bägge i gul alternativt röd för dualchannel inte 1 i varje , får du nå felkoder när datorn inte startar ex. några beep långa korta?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skara
Registrerad
Mar 2010

nej det blir ingen bild på skärmen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Dec 2004

Kanske moderkortet som strejkar?

Derp

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skara
Registrerad
Mar 2010

kan vara det

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Skall du köra dualchannel är det samma färg som gäller. Vilken spänning kör du dina OCZ i? de skall ju antagligen ha lite extra kräm för att må bra.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skara
Registrerad
Mar 2010

min processor klarar bara 800 är ju bara 2 kärnig

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fitsu
min processor klarar bara 800 är ju bara 2 kärnig

Ja och det kan ändå vara så att du behöver lite kräm till för att det skall vara stabilt/fungera.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skara
Registrerad
Mar 2010

jag testade sätta i dom och då var det beeep långt

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Har du fått i minnena ordentligt? Ibland måste man ta i för att de skall komma ända ner.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skara
Registrerad
Mar 2010

jaa dom var i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Jan 2008

Har du testat kombinationerna? Antingen en i slot 1 och en i slot 3. Eller en i slot 2 och en i slot 4. Segt om du inte kan använda minnerna du köpt. Har ditt moderkort stöd för 1066mhz minnen då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skara
Registrerad
Mar 2010

ja datorn startar om jag har dom i slot 1 och 3 men sen när den är i gång då slutar alla program och allt sånt att fungera mitt moderkort har stöd för 1200+

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Testat öka volten?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skara
Registrerad
Mar 2010

jaa det har jag

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Jul 2006

Så kort sagt så fungerar det att köra single channel (1+3), funkar det också med 2+4?
Har du provat med 1 minnessticka i samtliga slots så du vet att alla slotsen fungerar?
Har du testat cleara cmos och sen flytta minnena? jag har fått samma långa beep som felkod när jag flyttat runt minnena och då har det löst sig genom att cleara cmos.