Associera mediafiler med VLC

Permalänk
Avstängd

Associera mediafiler med VLC

Jag undrar hur man bäst associerar filtyper med VLC? Jag har installerat Ubuntu Tweak 0.5.3 som har Filtypshanterare, men man får hålla på att byta på filtyp för filtyp istället för att kunna markera alla man vill att VLC ska spela upp. Nån som har ett tips?

När jag ändå håller på, är det nån mer som inte kan tanka ner Catalyst 10.3 för Linux? en länk finns på AMD:s sida, men nån fil verkar inte finnas

Permalänk
Medlem

Högerklicka på filen > Egenskaper > Öppna med ..

Finns inte VLC med i den listan?

Blir iof filtyp för filtyp, men så värst många är det väl inte..?

Permalänk
Avstängd

Jag avinstallerade Totem filmvisaren som installeras med Ubuntu som standard, då har ju filerna inte så mycket att välja på om dom vill bli uppspelade :D, så det problemet löst (hoppas jag)

Permalänk
Medlem

Ställ in alla manuellt i UT ;D

Permalänk
Avstängd

Det räckte att avinstallera Totem filmvisare så blev VLC automatiskt förste mediaspelare.

Testade att installera Unreal Tournament 2004 på Ubuntu. Efter lite strul med installationen så fick jag igång det till slut med patchar och allt. Flyter ju på riktigt bra, det hackar betydligt mindre än Windows nästan men det kanske beror på att det är OpenGL?

Permalänk
Medlem

Men vafan, ubuntu-tweak ävenom UT är jävligt najs!

Permalänk
Avstängd

Jag vet vad du menade så det är inget missförstånd :D. Jag lade till det där med Unreal Tournament 2004 ändå :D. Som sagt så räckte det med att avinstallera Totem filmvisaren så blev VLC standard

Permalänk
Medlem

Kan rekomendera smplayer, vlc är ingen höjdare då den inte stödjer video accelering bland annat.