Ati Radeon 5770 och foxconn moderkort

Permalänk

Ati Radeon 5770 och foxconn moderkort

Hallå!

Köpte för ett tag sedan ett Radeon 5770 kort, då mitt gamla (geforce 8800gtx) blev utbränt pga den där jävla drivrutinen nvidia la ut...

Stoppade i vilket fall i kortet och fick då ingen bild till skärmen överhuvudtaget. alla dioder på kortet lyste o allt verkade fungera prima annars.. lämnade i vilket fall in datorn på service, och dom provade 2 olika kort o dom fungerade tydligen bra. Så slutsatsen blev ju att det grafikkortet jag köpt var fabriksskadat.

Var idag och bytte ut det till ett nytt, kom hem o körde i det. Helt svart.
Så problemet kvarstår och det jag undrar över nu är om det är mitt moderkort det är fel på ? dvs att det är för gammalt för att vara komaptibelt med det grafikkortet ? det är ett foxconn moderkort cirka 2 år gammalt.. hittar inte mer info om det atm..

Alla tips och ideér är välkomna.

Permalänk
Medlem

Datorn piper inte eller något sådant?(dum fråga)

Permalänk
Medlem

Har du testat att uppgradera BIOS på moderkortet? Löste mitt problem med samma grafikkort (XFX 5770), jag fick inte någon bild vid uppstart. Mitt moderkort är ett Asus M2R32-MVP som är lite över tre år.

Permalänk

jag lämnade faktiskt in datorn igen nu och killen där sa att han hade hittat en bios uppdatering till BIOS där som han trodde skulle funka. och det vore ju gött om det gjorde det då sparar lite pengar

hade tydligen kommit 5 uppdateringar sedan jag köpt mitt moderkort också..

hoppas på det bästa !