Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
V-ås - är jag inte söt?
Registrerad
Jul 2001

BK Jumbo på nya äventyr

Idag var det säsongspremiär för det anrika korpfotbollslaget BK Jumbo. Till denna säsong har laget tappat några av sina bättre spelare och färgstarka profiler, men de två nyförvärven verkar otroligt lovande. Värt att nämna är de nya, röda matchställen och den nya logotypen (designad av mig).

Motståndet i premiärmatchen stod gästande Stjärnor utan hjärnor för. Matchen började lite trevande när lagen kände på varandra, men sedan började BK Jumbo ta över mer och mer av spelet. Jumbo anföll i våg efter våg och skapade den ena farliga målchansen efter den andra, men bolluslingen ville bara inte sitta. Därför kom 0-1 till gästerna som en kalldusch. En markeringsmiss på vänsterkanten gjorde att en Stjärna utan hjärna fick fritt fram för skott på mål och han gjorde inget misstag.

Efter ledningsmålet fick Stjärnor utan hjärnor upp ångan och skapade en del farliga målchanser - bl.a. ett friläge - men jag kunde avvärja med både tur och skicklighet. Inga fler mål gjordes i första halvlek.

I halvtid kom vi överens om att vi skulle gå hårdare på de mycket yngre och aningen lättare spelarna i motståndarlaget. Detta funkade bra till en början, då det skapade svårigheter för motståndarna att skapa något, men det genererade inget spel framåt och vi var tvungna att jag för kvittering.

Kanske var vi lite för nöjda med att "bara" ligga under med 0-1, för Stjärnor utan hjärnor började skapa chanser igen och efter ett taffligt ingripande av mig kunde en motståndare nicka in 0-2. Jag skulle boxa ut bollen, men ändrade mig i sista stund och tänkte att jag kunde klistra den istället. Det blev ingetdera och jag slog till bollen löst med handflatorna. Det målet får jag helt klart ta på mig.

0-3 kom när en försvarare missade en nick och när jag rusade fram och skulle ta bollen, hann en motståndare emellan och han skarvnickade bollen förbi mig till en framrusande medspelare som kunde slå in bollen trots att en back hade markering på honom.

Efter detta slappnade Stjärnor utan hjärnor av och BK Jumbo tog återigen över spelet. Efter att ha bränt ytterligare en bunt otroligt bra målchanser kom reduceringen till 1-3 av Dennis, ett av nyförvärven, på ett mäktigt skott från nära håll.

Målet fick oss att tända till på nytt och vi hade konstant press mot motståndarmålet. Ännu en reducering kom som ett brev på posten. Peter fick gott om tid i straffområdet och kunde iskallt rulla in bollen förbi en ensam målvakt.

BK Jumbo hade bud på kvittering. Rikard hade öppet mål från en meters håll, men lyckades på något vis skjuta över! Istället punkterade en kontring matchen. En spelare fick fritt spelrum i vårt straffområde och kunde runda mig snöpligt lätt.

Jag fick göra ännu ett par ingripanden innan domaren blåste av för full tid, men matchen var avgjord - 2-4. Det kändes väldigt bittert att inte ta någon poäng när vi kämpade så hårt, men all heder åt Stjärnor utan hjärnor som tog vara på sina chanser och framförallt deras målvakt som var fenomenal och överglänste mig totalt. Jag hade ovanligt lite att göra under matchen och det var en annorlunda upplevelse.

Även om vi förlorade matchen var det utan tvekan den bästa (inte bara resultatmässigt utan även spelmässigt) premiären någonsin för BK Jumbo och det bådar gott inför fortsättningen. Kanske, kanske kan vi denna säsong ta den så hett efterlängtade första segern någonsin.

Coola låtar i massor!
http://revolvermen.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2003

Spännande, jag blev riktigt avundsjuk då jag också vill spela fotboll. Det blir genast att leta upp något korplag i stan.
*edit*
Annars lycka till i fortsättning såklart, det viktigaste är inte att vinna utan att ha roligt.

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg!
Registrerad
Sep 2007

Alltid trevligt att läsa om era matcher!

Kommer ni vinna något i år eller?

"If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer." (jayhall0315)
Celeron 352 @ 7822.8mhz 50k Vantage 40k 3Dmark06

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2003

Som jag längtat efter dessa tråder Alltid lika skoj

i5 8600k, MSI Z370-A PRO, Noctua nh-d15, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, EVGA 1070 TI SC, Corsair RM1000, Fractal Design Define S, ASUS VG248, Windows 10pro x64, Sony xz1 Compact, SAAB 9-5 2.3t, Xbox One.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2002

Äntligen! Ingen vår utan matchreferat av Ilja om BK Jumbo

Chassi: Parvum M1.0 & EKWB custom loop CPU: Intel i7 4790K RAM: Kingston HyperX Savage 16Gb Moderkort: Asus Maximus VII Hero GPU: EVGA GTX 980 Ti SSD: Samsung 850 PRO 256GB PSU: Corsair AX860
• Parvum H2O •
• XBL GT: motor sw •

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
V-ås - är jag inte söt?
Registrerad
Jul 2001

Här står jag och poserar i de nya matchtröjorna.

Jag inser nu att texten och kanterna på emblemet borde ha varit vita även på utespelartröjorna, men nu är det för sent att göra något åt saken. Inte gråta över spilld mjölk.

Coola låtar i massor!
http://revolvermen.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Dec 2002

Sexiga bröstvårtor!

Arbetshäst: AMD PhII X6 1100T@3,9GHz|16GiB DDR3|Gigabyte 890XA-UD3|HD6970 x-fire|Samsung 840Pro|Vattenkyld
HEPC: AMD Fusion E350|6GiB DDR3|NES-chassi|Allt inbyggt, inkl.nätagg|XBMC| NAS: AMD Fusion E450|4GiB DDR3|4TiB RAID-Z|FreeNAS 8.3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2008

Blev grym lack iår när gubbarna som jag o polare spelat med förra året lade ner laget iår utan att meddela oss.