Ny dator funkar inte korrekt

Permalänk

Ny dator funkar inte korrekt

Har köpt följande varor :

Samsung 19'' 943N Svart, Simple

[db PC "Gamestation iX" : Intel Core i5 750 2.66GHz, 4GB DDR3, 1TB HDD, DVD±RW, ATI HD 5870 grafikkort

Problemet är att skärmen inte visar något när jag startar datorn. Datorn går igång som den ska men skärmen visar ingenting. Har någon nån aning om vad det rör sig om för problem. Systemet har ju testats innan dom skickade det, kan det eventuelt vara så att skärmen inte funkar med grafikkortet eller något i den stilen?

Permalänk
Medlem

Testat med annan skärm först och främst?

Permalänk
Medlem

En kompis hade precis samma problem när han köpte sin dator från Inet.se, systemet sattes ihop, och testades av dem innan det skickades. Det visade sig senare att han pluggat in sin skärmkabel (Vga) direkt i moderkortet, han är inte så insatt i hårdvara och datorer. När han sedan kopplade in skärmkabeln i grafikkortet fick han bild direkt.

Nu kanske detta inte är felet i ditt fall. Hör av dig med lite mer info om vad du provat/inte provat.

Mvh

Permalänk
Medlem

Moderkortet har inte något intergrerat grafikkort. Enligt DB sitter detta mobot i.
Gigabyte GA-P55-UD4

Är skärmen gammal kan den vara permanent inställd på VGA, DVI eller liknande och du nu kör nåt annat. Flesta skärmar som standard kollar alla ingångar via en auto inställning men i bland kan man överksrida. Så kolla skärminställnigarna alternativt testa en annan skärm. Bootar datorn borde det märkas, om boot upp proceduren tar fart och sedan är ju klassiska om windows ger en en liten fanfar med.

Permalänk
Medlem

Kolla så grafikkortet sitter korrekt i, och att du valt rätt "source" på skärmen. Den kan ju helt enkelt gått sönder under transporten.

Permalänk

Re:

Skärmen är det inte fel på har tesstat den med en annan bärbar dator. Finns även bara 2 uttag för skärmen till datorn som jag tesstat. Har tagit ut och satt i ram-minnen och grafikkort. Jag kopplar skärmen till datorn med hjälp av en grå adapter, kanske där felet ligger?

Permalänk

Har inget operativsystem installerat än ens en gång och har testat med skivorna med skärmen visar fortfarande ingen kontakt med datorn. Skulle du kunna förklara lite enklare vad jag skulle tessta=)

Tack på förhand

Permalänk

Bör även nämnas att ett gäng lampor lyser nu rött gult och grönt på moderkortet. Över lamporna står det phase led.