Vilken Linuxdist. för snabbootad sommarsurflaptop med stöd för 3G-modem?

Permalänk
Medlem

Vilken Linuxdist. för snabbootad sommarsurflaptop med stöd för 3G-modem?

Har en gammal IBM Thinkpad T23 från jobbet (1.13 GHz P3, 768 Mb internminne, 20 eller 40 gig disk)

Tänkte göra om denna till en surflaptop att ha med sig på semestern för att kolla nyheter,resmål osv. Kravet är således rätt enkla. Snabb boot utan krusiduller med inrikting på surf och webapps. Stöd för en Huawei E1750 USB 3G-dongel måste finnas.

Finns det något Linuxsmak inriktad på detta? Vill för en gångs skull inte ge mig in i Windowsvärlden då jag tror att det finns bättre anpassade distar för detta.

Ideer?

Permalänk

Vill du lägga ner lite tid på att få det optimalt, slackware/archlinux + xfce.
Enklare lösning är kanske att kika på ubuntu netbook edition.

Permalänk
Medlem

Du skulle också kunna prova Lubuntu, dvs Ubuntu med LXDE som fönsterhanterare lubuntu | light Ubuntu for faster computing. Provade (på skoj) Lubuntu 10.04 på min supergamla HP Compaq Tablet PC TC1000, 1 GHz, 160 MB RAM, 10.4" skärm för några dagar sen och blev överraskad hur bra det funkade! Det finns även en Netbook Remix Version som man välja att logga in som. 3G-modemet borde det finnas stöd för iom att det är samma kernel som vanliga ubuntu.

Permalänk
Inaktiv

Det modemet bör fungera med networkmanager, så vilken dist du än tar, se till att installera det. Det kommer som standard i tex:

*alla versioner av *buntu (är inte säker på Lubuntu, men antar det)
*fedora
*mint
*mandriva

Det går också bra att installera i de flesta distar, själv tripplebootar jag ubuntu, arch+kde och win7, fungerar ypperligt i de första två. I windows måste jag ha de där programmet som buggar. Men med en dator som den där skulle jag antagligen rekommendera Lubuntu, för smidigast upplevelse.

Edit: Snabbootad? Kolla in spännande projekt som MeeGo, Android, ChromeOS och WebOS. Provade Moblin för typ ett halvårsen och då gick det inte, men det var på G. Nu har dom slått sig ihop med Nokia och bildad MeeGo, och det verkar riktigt nice.

Permalänk
Medlem

Tackar för alla svar. Helgen är räddad!