Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Nov 2009

Asus M2A-MVP Kompabilitet

Tjenare!

Har lite problem med ett nytt grafikkort HD5830 som jag inhandlat. Lyckas inte hitta något på deras sida om det kan vara ett kompabilitets problem med kortet och att det kanske är därför det inte funkar.

Processor: AMD athlon 64 X2 Dual Core 4600+ 2,39 ghz
Ram: 2gb
Moderkort: Asus M2A-MVP
Nätagg: 500w Q-Tec (ska vara nog)
Hårddisk: 1,4tb

(Är jag i fel forum let me know så tar jag bort och skriver där ist)

Mvh Jesper

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hässleholm
Registrerad
Feb 2005
Skrivet av Evendil:

Nätagg: 500w Q-Tec (ska vara nog)

Ska vara nog med 500W kvalité ja, vilket Q-Tec inte är tyvärr. Likställ Q-Tec med Ace of Sweden.
Testa annat nätagg, uppdatera BIOS?

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 2700X ] [ Asus 1080 ROG Strix ] [ Asus Crosshair VI Hero]
[ 16GB G.Skill FlareX CL14 3400Mhz DDR4 ] [ Samsung 960 EVO 500GB + Samsung 850 Pro 256GB ] [ Logitech G933 ] [ Corsair H115i ] [ Win10 x64 Pro ] 3dMark 19.263p CPU-Z

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Vad är det som inte funkar? Du skrev ju knappt någonting om problemet.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Avråder väldigt starkt att använda ditt Q-tec. I bästa fall gav det 250-300W som nytt. Om det är några år kanske du har 150W stabil kraft kvar om ens det. Räcker inte till det du köpt. Aggen ripplade duktigt redan som nya, så det förbättrar ju inte oddsen direkt. Budgetera för ett nytt agg oavsett. 400W räcker mer än väl om det är kvalitet. Finns massor av trådar om det, bara att söka.

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Västervik
Registrerad
Jan 2004

Q-Tec är skit, har testat själv. Med den riggen klarar du dig med 400W - 450W Corsair kvalitetsmärke Omdömen om Corsair CMPSU-400CX 400W

AMD Phenom II 955BE x4 @3.61GHz|SamSung 2 x 500GB 7200 RPM|Asus M4A79T Deluxe|4GB OCZ Black Edition 12800@1600MHz|Sapphire HD5870 1GB RAM|OS varierar, men mest Win XP x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Nov 2009

Problemet är att datorn går igång, allt snurrar och är bra. Dock reagerar inte skärmen ett dyft. Och då mitt andra kort funkade HD4890 1GB som ska kräva mer av agget än HD5830 så är det därför jag tvekar på att det är nätagget som krånglar. Dock funderade jag på ifall det är att jag inte har 2 pci-e kablar ut från agget direkt, utan får koppla från resten av sladdarna för att det ska gå ihop. Ideér? Kan jag utesluta att det är moderkortet som inte pallar?

mvh jesper