Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2003

Varför får jag blue screen?

Blue screen:

STOP: 0x00000116 (0xFFFFFA8006DA6010, 0xFFFFF8800189DC48)
atikmpag.sys FFFFFA8006DA6010 base at FFFFF88001897000
Datestamp 4bfe9d00

Nyss installerat ny hårdvara, grafikkort, minnen, hdd. Samt nytt os windows 7 64bit.

ASUS M2A-VM HDMI
ATI HD5770 1gb
x2 Adata ddr2 667 2gb (nya minnen)
x2 Adata ddr2 667 1gb (gammla minnen)

Installerat nyaste drivisar till grafikkortet samt moderbordet. Får enbart bluescreen när jag använder enbart de nya minnerna. Använder jag ett av minnerna fungerar datorn. Använder jag båda ny så får jag blue screen. Använder jag de gammla minnerna så fungerar datorn också.
Skulle en flash av bios fixa problem tror ni?

Om någon har några tips hjälp gärna.. börja få slut på ideer!

MVH ekco

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
瑞典
Registrerad
Aug 2004

Du har testat med memtest med båda de nya var för sig?

After Chuck Norris visited The Virgin Islands, they are just known as The Islands.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2010

atikmpag.sys är nyckeln, speciellt ATI, drivrutinerna antagligen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005
Skrivet av Werdes:

atikmpag.sys är nyckeln, speciellt ATI, drivrutinerna antagligen

han säger ju dock att det är stabilt med ett par andra minnen.
bäst att fråga iofs , är det alltid atikmpag.sys som står i bsod'n?

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2003

Jag har inte testat memtest ännu pga att datorn inte startar upp riktigt med båda minnerna inne. Men kan givetvis testa med minnerna var för sig.
Men konstigt är ju att minnerna fungerar var för sig?! Men det fungerar inte ifall man använder båda två samtidigt?!

Som sagt använder jag de gammla minnerna så fungerar datorn som den ska! Inga probs alls...
Och jag har alltid fått atikmpag.sys i bsod.
Har också hört "rykten" som säger att bara för att det står så, så behöver de inte vara de, många tror ändå på att det är minnerna pga att det blir fel när dessa är installerade!?

Några tips? Memtest next i guess!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Katrineholm
Registrerad
Maj 2004

Minneskontrollern verkar ha svårt att driva 2 stickor vilket kan fixas genom att dra upp spänningen lite på minneskontrollern och minnet. Att köra command rate = 2T underlättar också. Att sätta minnena längst bort från minneskontrollern kan minska signalreflektioner (gäller DDR2- och DDR3-minnen). Men testa först att uppdatera BIOS och rensa BIOS-inställningarna.

Förresten så är memtest ganska värdelöst. Det finns bättre test (inkl vissa spel) som kan påvisa minnesfel snabbare. OCCT's CPU-test och Battlefield 2 bör duga för den uppgiften men det kan vara svårt att hitta minnesfel ibland.

Nu har du iaf lite idéer på vad du kan testa.

Intel Core i7 2600 | 12GiB DDR3-1333 | Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GiB | Intel X25-M G2 80GB | WD10EADS 1TB | WD10EAVS 1TB | Samsung 850 EVO 500GB | Scythe Kamariki 4 450W
BOINC Statistics
BOINC Statistics