The Witcher stutterproblem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2005

The Witcher stutterproblem

Jag fick äntligen orken att installera om spelet efter att det var riktigt segt i början (dock var EE en besvikelse, hade hoppats mer på den) men men..

Problemet ligger i att jag har ca 60-80FPS i isometric mode men ändå känns det som att hårddisken trashar eller något, ministutter. Undrar om det är någon som känner igen fenomenet och kom på en lösning?

Asus Gryphon z97 - Intel i5 4670k 3.4GHz - Gigabyte SOC GTX470 700/1400 - Corsair Vengeance 8GB 1600MHz - Intel 320 2.5" 120GB SSD - Corsair HX650W - Windows 7 64-bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Sep 2003

det är nog ganska svårt att få det helt flytande enligt mej, verkar vara ett sånt spel, kör med vista x64, q66, 8gb ram, 2st 4890 2gb osv, har dock inte kört det på nåra månader... minns inte att jag direkt hade stutter, men nåra framedrops ibland kanske. spelet hade en tendens att krasha så spara ofta och på olika saves! ljudet var lite buggigt ibland, fick köra med alchemy till mitt audigy 2 zs kort, kör dock nu ljudet på atigraffen men har inte testat spelet efter det. vsync var jag tvungen att använda d3doverrider till.

1: Intel i7-3930K | 32GB Corsair Dominator GT | Asus Rampage IV Extreme x79 | 2 x 1080 GameRock Premium 8GB | 2 x Samsung Pro 840 512GB | Corsair AX1200i | BenQ XL2411 24" / W1070 135" | Bose QC25 | Windows 10 Pro x64 | HTC Vive |
2: Intel Core i7-4700HQ | 32GB RAM | Intel HM87 Express | GTX 780M | 17" | Windows 10 x64 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av Dalton Sleeper:

det är nog ganska svårt att få det helt flytande enligt mej, verkar vara ett sånt spel, kör med vista x64, q66, 8gb ram, 2st 4890 2gb osv, har dock inte kört det på nåra månader... minns inte att jag direkt hade stutter, men nåra framedrops ibland kanske. spelet hade en tendens att krasha så spara ofta och på olika saves! ljudet var lite buggigt ibland, fick köra med alchemy till mitt audigy 2 zs kort, kör dock nu ljudet på atigraffen men har inte testat spelet efter det. vsync var jag tvungen att använda d3doverrider till.

Tydligen, det är som att mitt grafikkort klarar av FPSen men något håller det inte stabilt så det är som att jag får 20-30 min FPS i 0.1 sekunder varje 2-5:e sekund så det är som lite småstörande. Det försvinner dock eller jag känner inte av det i grottor då jag oftast har 100-200FPS+ medan i städer 30-60FPS. Jag har sänkt så mycket grafik jag kan så kan inte göra så mycket, får leva med det. Möjligt dock att någon annan drivers kan hjälpa men jag har nyaste för Win7 64bit.

Asus Gryphon z97 - Intel i5 4670k 3.4GHz - Gigabyte SOC GTX470 700/1400 - Corsair Vengeance 8GB 1600MHz - Intel 320 2.5" 120GB SSD - Corsair HX650W - Windows 7 64-bit